Kav: Bu yıl hiçbir kadın öldürülmedi manşetini attıracağız

Kadın Meclisi’nin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kadıköy’de yaptığı eylemde söz alan KCDP Türkiye Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Bu yıl hiçbir kadın öldürülmedi diye manşet attıracağız hep birlikte” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne sayılı günler kala Kadıköy’e akın eden Kadın Meclisi eylem düzenledi. Erkek şiddetiyle katledilen kadınların ailelerinin ön safhada yerini aldığı eylemde, “İstanbul Sözleşmesini uygulatacağız”, “Eşitliği kazanacağız, sömürü düzenini yıkacağız” yazılı pankart ile “Ölmek istemiyoruz” dövizlerin taşındı.

KAV: FARKINDALIK YETMİYOR ÇÖZÜM HERKES ÇÖZÜMÜN ÖZNESİ OLMASI LAZIM

Sık sık, “Kadın cinayetlerini durduracağız”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganlarının atıldığı eylemde ilk konuşma Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Türkiye Genel Temsilcisi Gülsüm Kav tarafından yapıldı.

Bu zor zamanlarda yine buluşmayı başardıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Kav, bugün salgın nedeniyle meydanda olmayan milyonlarca kadının da yüreğinin bu meydanda çarptığını bildiğini söyledi. Türkiye’de milyonların artık kadınların yaşadığı en önemli meselenin önce can meselesi ve şiddetin her türlüsü olduğunun farkında olduğuna işaret eden Kav, “Kadınlara yanaşmayan, kadınlara karşı işlenen bu suçları ele almayan bir dizi bir film bile yapılmıyor şu an Türkiye’de. Herkes kadına yönelik bu şiddetin farkında. 10 yıldır bu memlekete her gün kayıplar yaşayan acı yaşayan ailelerin kararlı mücadelesi sürüyor” dedi. Sadece farkında olmanın yetmeyeceğini kaydeden Kav, herkesin çözümde de özne olması gerektiğinin altını çizdi.

‘KADIN CİNAYETLERİ TARİHE KARIŞTI DEDİRTECEĞİZ’

Ortak bir mücadelenin somut bir çözüm için şart olduğunu vurgulayan Kav, şunları kaydetti: “Madem büyük bir nüfus artık bizim sorunlarımızın farkında o zaman artık mücadelenin parçası olmalılar. Şimdi böyle bir evredeyiz. Artık üniversite ve işçi kadın meclisleri de var. İşçi kadın kardeşlerimiz de aslında bizim mücadelemizi tamamına erdirecek olanlardır. Tıpkı 100 yıl öncesi o haklı mücadelede olduğu gibi olacak. Şimdiye kadar biz çok iyi getirdik, tüm eşit haklarımızı kazanmak için işçi kadınlar da asla yalnız yürümemesi lazım ve bu mücadeleye dahil olması lazım. Bu yıl hiçbir kadın öldürülmedi diye manşet attıracağız hep birlikte ve bütün o intihar süsü verilen kadın cinayetleri tarihe karıştı dedirteceğiz.”

Konuşmanın ardından yapılan açıklamada ise, “Tüm kadınların şiddetten ve sömürüden kurtulduğu eşit ve özgür bir dünyayı da yaratacağız” vurgusunda bulunuldu.

HDK Kadın Meclisleri, "Erkek devlet şiddetini teşhir ediyor, kadın dayanışması ile yaşıyoruz" şiarıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde 25 Kasım'a çağrı eylemine çağrı yaptı.