KBDH milislerinden ‘8 Mart ve Gazi direnişi’ pankartı

KBDH milisleri İstanbul’da bir karayolu üzerindeki köprüye “8 Mart ruhuyla Gazi direnişini selamlıyoruz” yazılı pankart astıklarını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Milisleri 7 Mart 2022 günü saat 22:00 sıralarında Bayrampaşa’da E-5 Karayolu üzerine KBDH ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ortak imzalı pankart astıklarını belirtti.

Açıklamada, “8 Mart ruhuyla Gazi direnişini selamlıyoruz’ sloganı yazılı pankart asan milislerimiz, eylemlerinin ardından üs bölgelerine ulaşmışlardır” denildi.

Bu pankart ile başta kadınlar olmak üzere işçileri, emekçileri ve bütün ezilenleri sokağa mücadele etmeye çağırdıklarını belirten KBDH, şunları ifade etti:

“Mart ayı kadınlar, Kürt halkı ve devrimciler açısından katliamların ve ayaklanmaların ayıdır. KBDH olarak; erkek egemen iktidarcı devlete karşı isyanımız direniş ve eylemlerle devam edecektir. Bugün alanlara çıkan tüm kadınları selamlıyor, erkek egemen devletten-kapitalizmden hesap soran kadınların silahlı mücadele örgütü olarak KBDH saflarına davet ediyoruz.”