Kevana Zêrîn: Nagihan yoldaşımız şahsında kadın devrimi hedeflendi

Kevana Zêrîn Kadın Kültür Sanat Hareketi, "Nagihan yoldaşımız alçakça katledilerek büyük kadın devriminin önü alınmaya çalışıldı. Tüm kadın sanatçıları sokaklara çağırıyoruz" dedi.

Kevana Zêrîn Kadın Kültür Sanat Hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kadın isyan ateşinin her yanı sardığı ve ‘jin jiyan azadi’ sloganının yeni bir kadın modernite müjdesi verdiği bir günün sabahında devrimci ve mücadeleci bir kadın yoldaşımız daha erkek aklı ve sisteminin vahşi saldırısıyla katledildi. Kadın modernitesinin yılmaz öncülerinden olan ve soluksuz ve dirayetli bir mücadelenin sahibi olan Nagihan Akarsel yoldaş her anlamda direnen ve mücadele eden, ruhunu ve bedenini özgürlüğe katık eden kadın isyan geleneğinin yılmaz bir savaşçısıydı" denildi.

'TÜM KADIN SANATÇILAR SOKAĞA!'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"9 Ekim komplosunun arifesinde gerçekleşen bu suikast, önderliğimize dönük başlayan sürecin Önderliğimizin yarım kalmış projem dediği kadın özgürlük mücadelesine dönük devam etmektedir. Uluslararası komplo evrensel bir mücadeleye dönen kadın devrimiyle boşa çıkarılmıştır. Bunu çok iyi gören uluslararası komplocu güçler kadınları hedefleyerek komployu devam ettirmek istemektedirler. Buna cevabımız başta sanatçı kadınlar olmak üzere tüm kadınların mücadeleyi her alana yayarak komployu boşa çıkarmasıdır.

Kürdistan'dan başlayıp şu anda tüm dünyayı saran kadın devrim yangını, tüm iktidarcı erkek aklı ve sistemini ateşe verirken, bu yangından korkan ve sarsılan kapitalist-erkek sistemi, ister dağda, ister şehirde, ister üniversitelerde, ister evde, ister sokakta olsun hayatın her alanında uyanan ve mücadele eden kadın gerçekliğine karşı, faşizan bir yönelimle bu isyanı bastırmaya çalışmaktadır. 21. Yüzyıl'ı kadın yüzyılı olarak ilan eden Reber Apo'nun büyük öngörüsü ve mücadelesiyle direnen ve mücadele eden kadın gerçekliği dağdan başlayarak hayatın her alanında ete kemiğe büründü. Bu direnme ve mücadele geleneğinin içinde varolan ve bu geleneğin tüm dünyaya yayılmasında öncü rol oynayan Nagihan yoldaşımız alçakça katledilerek büyük kadın devriminin önü alınmaya çalışıldı. Mücadele eden kadın gerçekliğini alçakça suikastlerle yok etmeye çalışan erkek devlet aklı şunu bilsin ki, bir gider binlerle geliriz. Jina Amini katledildi, binler geri geldi. Bir Nagihan gider, binlerce Nagihan daha radikal ve daha öfkeli geri gelir. Bu alçakça saldırıyı lanetlerken tüm kadın sanatçıları bu alçakça saldırıya karşı bizim olan sokaklara çıkmaya ve mücadeleyi yükseltmeye  çağırıyoruz."