Kimyasalla şehit düşen gerillaların anısına Gever'de eylem

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, kimyasal silah saldırılarında şehit düşen gerillaların anısına Gever'de Türk polisine karşı eylemler düzenledi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşgalcilerin Kürdistan gerillasına yaptığı kimyasal saldırıya karşı Gever'in Kışla ve Orman mahallelerinde eş zamanlı intikâm eylemleri gerçekleştirilmiştir" denildi.

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"19 Ekim'de Gever'in Kışla Mahallesi'nde saat "19.30 civarlarında Orman Mahallesi'ndeki işgalci çevik kuvvet karakoluna doğru istikamet eden çevik kuvvet otobüsüne el bomba ve ferdi silahlarla eylem gerçekleştirilmiştir. Hızlıca eylem alanından kaçan işgalci çevik kuvvet otobüsü farklı bir yerde bulunan birimlerimiz tarafından 2. kez vurulmuştur. Otobüsün içinde yaralanan işgalciler olduğu kesinleştirilmiştir fakat net sayı alınamamıştır. Eylem sonrası birimlerimiz mahallemizi sabah saatlerine kadar denetime almayı başarmıştır.

19 Ekim gecesi saat 23.00'da Gever'in Orman Mahallesi'nde devriye gezen işgalci polislere sabotaj taktiğiyle eylem gerçekleştirilmiştir. Planlı ve yeni taktiklerimizle devriye içinde bulunan '30 AF' plakalı, beyaz Ural zırhlı aracın geçtiği sırada önceden yola bırakılan EYP ile vurulmuştur. Zırhlı araç ağır hasar almıştır. Darbe alan zırhlı aracın hastaneye doğru gittiği, 1'i ağır 3 işgalci polisin yararlandığı tespit edilmiştir.

Eylem sonrasında birimlerimiz sağlam bi şekilde güvenli alanlarına ulaşmışlardır."

Açıklamanın sonunda şu mesajlar verildi:

"Bu eylemlerimiz işgalci TC ordusu tarafından kimyasal silahla korkakça ve alçakça katledilen gerilla arkadaşlarımızın anısına yapılmıştır. Eylemlerimiz her gün daha da büyüyerek intikâm ateşiyle devam edecektir. TC ordusunun korkaklığını biz, Gever'in her mahallesinde ve sokağında, eylem anında hızlıca mahallemizden kaçtıkları ve tamamen zırhlı araçlara hapsolduklarında görüyoruz."