KJC yeni bir kampanya başlattı

Komalên Jinên Ciwan (KJC) Koordinasyonu, "Jin Jiyan Azadî, Serbixe Azadî" şiarıyla bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, başlatılan yeni kampanyanın amacının genç kadınların öncülüğüyle kadın devrimini örgütleme, savunma ve kalıcı hale getirme olduğunu belirtti.

KRİTİK SÜREÇ

Açıklama şöyle:

“Süreç halkımız, hareketimiz, kadınlar ve gençler açısından oldukça kritiktir. 2023 yılı geride bıraktığımız yılın gelişmeleri ile birlikte daha da kritik ve tüm ezilen halklar ve kadınlar için kader tayin edicidir. Önderliğimize, hareketimize, halkımıza, kadınlara, gençlere aslında mücadele eden, direnen tüm insanlığa karşı saldırılar sürekli biçimde devam etmektedir. Bu soykırım saldırılarını boşa çıkarmak için başta Önder APO’nun, Özgürlük Hareketimizin, tüm alanlarda ve özellikle Zap, Metina ve Avaşin de kahramanca savaşan gerillanın, kadınların ve yurtsever halkımızın destansı direnişi aman vermeden zafere doğru kararlı, ısrarcı adımlarla ilerlemektedir. Özellikle erkek egemen zihniyet ve onun ulus devlet kurumları, faşizan politikalarla kadın kırımını gerçekleştirerek toplum kırımını hedeflemektedir. Bu sebeple kadınlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar topyekûn ve oldukça planlı bir şekilde uygulanılmaktadır. Kadına karşı tecavüz, taciz, asimilasyon, şiddet, iradesini tanımama, yaşam alanlarını çalışma imkanlarını kısıtlama vb. uygulamalar kadınlar şahsında tüm topluma uygulanan soykırım saldırılarıdır. Bu temelde bu kadın kırımı politikalarından ve saldırılarından en çok hedeflenenlerin gençler ve kadınlar olması, tarihsel sorumluluğu sebebi ile genç kadınlar olmaktadır. Son dönemde genç kadınların polisler, askerler, sivil görünümlü devlet çeteleri ve özel savaş daireleri tarafından özellikle hedef alınarak katledilmesi, kaçırılması, tecavüze uğraması, ajanlaştırma dayatılarak düşürülmesi bu gerçekliği göstermektedir.

JIN JIYAN AZADÎ

Şu bir gerçektir ki tüm bu soykırım saldırıları karşısında, son yıllarda erkek egemen sistemlere karşı bir darbe niteliği taşıyan direnişin sesi, genç kadınlar öncülüğünde ‘JIN JIYAN AZADİ’ hakikati ve felsefesi olmuştur. Önderliğimizin demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigması evrenselleşerek tüm dünya halklarına özelde de dünya kadınlarına ilham olmuştur. Özellikle Rojhilatlı bir genç kadın olan Jina Emini’nin ahlak polisleri tarafından katledilmesi ardından haykırılan “JIN JIYAN AZADΔ sloganı dünya kadınlarının yaşam, direniş şiarı ve felsefesi haline gelmiş, kadınların umudu olmuş, evrenselleşmiştir. Dünyayı saran bu slogan 21. yüzyılın mücadele tarzını ve yöntemini belirlemiştir. Önder APO yıllar öncesinden ‘21. yüzyıl kadın devrimi yüzyılı olacak.’ diyerek biz kadınlara devrimin, özgür yaşamın yolunu örmüş ve tüm ezilen halklara müjdelemiştir.

GENÇ KADINLAR ÖNCÜLÜK ETMELİ

Bu hakikat temelinde kadınların mücadelesine ilham kaynağı olan, KJK’nin başlatmış olduğu “BI JIN JIYAN AZADÎ RE BER BI ŞOREŞA JINÊ!” (JIN JIYAN AZADÎ İLE KADIN DEVRİMİNE YÜRÜYORUZ!)" hamlesi biz genç kadınlar açısından tarihi bir önem ifade etmektedir. Bu hamle kadın kırımını durduracak ve Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacaktır, bu temelde bu hamle kadınlar öncülüğünde devrimci bir zafer hamlesidir. Bu hamlenin başlatılmasından aldığımız coşku ve heyecanla; hareketimizin hamlesine, tarihsel ve toplumsal kimliğinin yüklediği sorumluluk, rol ve misyonuyla öncülük edecek olan biz genç kadınlar olmaktayız.

Bu temelde kadın hareketimizin başlatmış olduğu hamleye öncü düzeyde katılma iddiası ve sorumluluğu ile KJC olarak ‘’JIN JIYAN AZADÎ, SERBIXE AZADÎ! (KADIN YAŞAM ÖZGÜRLÜK İLE ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANALIM!)’’ şiarı ile genç kadın kampanyasını yürütme kararına gittiğimizi tüm özgürlük tutkunu ve yurtsever genç kadınlara duyuruyoruz. Kampanyamız KJK’nin başlatmış olduğu hamleye genç kadın rengi, yaratıcılığı, dinamizmi ve enerjisi ile katılarak kesin özgürlüğü hedeflemektedir. Kampanyamızın amacı Kadın hareketimizin başlatmış olduğu yeni hamle ile genç kadınların öncülüğüyle kadın devrimini örgütleme, savunma ve kalıcı hale getirme olacaktır. Bu temelde, JIN JIYAN AZADÎ, SERBIXE AZADÎ kampanyası ile genç kadınlar öncülüğünde başta Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için yapılan eylemler olmak üzere radikal eylem hattını belirleyecektir.

TARİHİ SORUMLULUKLARIMIZI ERTELEMEYELİM

Dört parça Kürdistan ve Avrupa’da örgütlü mücadele yürüten tüm genç kadın örgütlerinin, özgür yaşam tutkusuyla yürekleri atan tüm genç kadınların bu tarihi hamle kapsamında, ‘’JIN JIYAN AZADÎ, SERBIXE AZADÎ!’’ kampanyasında önceliklerini doğru belirleyen bir eylemsellik çizgisi ile ve pratik içerikle genç kadınların bulunduğu her alanı direniş ve faşist iktidarlardan hesap sorma alanına çevirmesi tarihi bir görev olarak tüm genç kadınların önünde durmaktadır. Bu yılki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü de bu vesileyle bizler için tüm yıllardan farklı, tarihi bir rol ve misyon taşımaktadır ve bu şekilde karşılamamız gerekmektedir. Bu temelde bir an önce tüm genç kadınları devrimin ruhu ve coşkusu ile bu sürece katılmaya çağıyoruz. Bu Önder APO’nun önümüze koyduğu tarihi bir devrim görevidir! Bunu başaracak güç ve irade genç kadınlarda vardır, yeter ki tarihi sorumluluklarımızı ertelemeyelim, zafere kilitlenip Jin Jiyan Azadî ile özgürlüğü kazanalım.”