KJK: Şehit Delal Nurhak ve Zilan Qamişlo yolumuzu aydınlatıyor

KJK: Şehit düşen Delal Nurhak ve Zilan Qamişlo arkadaşlarımız, yolumuzu aydınlatıp güzelleştirmiş, kadın devrimini canlarını feda ederek daha da büyütmüşlerdir. Şehit Delal ve Şehit Zilan arkadaşların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

 KJK Koordinasyonu  açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan devrimi büyük bedellerle kendi özgür varlığını ortaya koyup sürekli bir gelişimi yaşadığı gibi kadın devrimi de büyük bedellerle özgürlüğünü ve gelişimini sağlamaktadır. Esasta da şehitlerimiz bu devrim yürüyüşünde bizim yolumuzu aydınlatmakta, devrim yolunun zorluklarını aşmada güç kaynağımız, öncülerimiz olmaktadır. En son Medya Savunma Alanları’nda faşist TC ordusunun saldırısı ile şehit düşen Delal Nurhak ve Zilan Qamişlo arkadaşlarımız, yolumuzu aydınlatıp güzelleştirmiş, kadın devrimini canlarını feda ederek daha da büyütmüşlerdir. Ş.Delal ve Ş.Zilan arkadaşların anıları önünde saygıyla eğiliyor, anlamlı değerlerle ve baştan sona mücadele ile kuşanmış yaşamlarına layık olmanın bizim için en büyük onur olduğunu belirtiyoruz. Kürdistan topraklarında demokratik devrimi ve kadın devrimini gerçekleştirerek, düşmana hesap soracağımızın ve anılarını her daim yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

Ş.Delal Nurhak arkadaş adım adım büyük bir emekle kadın devrimi ile kişiliğini örmüş, kadın devrimi ile kaynaşan, kadın devrimi ile bir olan bir yaşam ve mücadele sahibi olmuştur. Önderlik sahasından metropollere, metropollerden zindanlara, zindanlardan dağlara, ekonomi, kadın çalışmalarına, KJK Yürütme Konseyi ve PAJK Koordinasyonu görevlerine kadar birçok devrim mevzisinde yerini almış, her alanda yoldaşlığı ile militanca gücü ve yeteneği ile derin izler bırakmıştır. Otuz üç yıllık büyük mücadele yürüyüşünde özgür kadın kimliğinden asla taviz vermemiş, özgür kadın mücadelesinin gelişimi için elinden geleni yapmayı esas almış ve bu anlamda kadın devriminin en güzel renklerinden biri olmuştur. Özellikle de insan sevgisi, kadın sevgisi, doğa sevgisi, tüm bunların zirveleşmiş hali yoldaşlık sevgisi, neşesi ve canlılığı Delal arkadaşın en belirgin özellikleri idi. O’nun bu özellikleri kadın devrimine de mal olan özelliklerdir. Bu anlamda bizim için kadın devrimi demek, aynı zamanda Delal Nurhak arkadaş, onun kişiliği, emeği ve yaşamı demektir. Otuz bir yıllık devrim emeğinin sahibi Ş.Berivan Zilan gibi, otuz üç yıllık devrim emeğinin sahibi Ş.Delal Nurhak arkadaş da stratejik görevinin başında iken düşmanın hedefi olmuş ve şehit düşmüştür. Kadın özgürlük mücadelemizin bu büyük öncülerine, Berivan Zilanlara, Delal Nurhaklara layık olmak, onlar gibi kadın devrimine stratejik katılmak, bu devrimde büyük izler bırakarak yürümek bizim için en büyük görev ve onurdur.

Ş.Zilan Qamişlo arkadaşımız da kadın devriminin toplumsallaştığı, DAİŞ’e karşı mücadelenin yükseldiği zeminde, Rojava’da mücadeleye başlamış ve kadın devrim yürüyüşünü dağda zirveleştirmiştir. Çocuk masumluğunda bağlı olduğu değerlere, Önderliğe ve Partiye, kadın özgürlüğüne büyüdükçe daha bilinçlice sahip çıkmış, bu bilinçle hedefini daha da büyütmüştür. Anlamlı ve güzel kişiliğini bu hep bilinçlenen ve büyüyen yol yürüyüşünde ilmek ilmek örmüştür. Kapitalist sistemin özellikle de genç kadınları sahteleştiren, yozlaştıran yaşamından, politikalarından kopmuş ve özgürlüğe susamışçasına hakikat yaşamının peşinden koşmuştur.

Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar bize ayakta durma, yürüme ve başarma gücü veriyor.  Şehitlerimiz en büyük mücadele sebebimizdir ve her şahadet arkasından yüzlerce kahraman doğuruyor.  Tıpkı bugün Zagroslarda Delalleşen yüzlerce fedai gibi. Ş.Delal, Ş.Zilan ve Ş.Berivan Zilan arkadaşlar şahsında bu süreçte Zap’ta, Tepe Ş.Birindara’da, Tepe Karker’de, Avaşin’de, Tepe Hakkari’de, Tepe Cudi’de, Tepe Amediye’de ölümsüzleşen tüm devrim şehitlerimizi anıyor ve mutlaka başarma azmi ile daha fazla çalışmalara yükleneceğimizi belirtiyoruz. “