KJK: Kararlılık ve azmiyle önemli sonuçlar yarattı

Raperin Amed'i anan KJK, "Büyük inanç, kararlılık, azim ve inat ile çalışmış ve çok önemli sonuçlar yaratmış" dedi.

 KJK Koordinasyonu, Raperin Amed'in (Delal Azizoğlu) şehadeti üzerine yazılı mesaj yayımladı.

KJK'nin mesajı şöyle:

"17 Haziran 2022 Tarihinde Medya Savunma Alanları'nda Kurdistan kadın özgürlük hareketinin öncü kadrolarından Raperin Amed (Delal Azizoğlu) arkadaşımız faşist TC devletinin hava saldırısı sonucu şehit düşmüştür.

Raperin Amed arkadaş özgürlük saflarına 1992 yılında direniş kalemiz, yurtsever kentimiz Amed eyaletinden katılmıştır. Önderlik eğitimi aldıktan sonra mücadelemizin çeşitli alanlarında görev yapmış, en son ise KONGRA GEL Divanı yönetim üyesi olarak çok önemli ve tarihi bir çalışmanın öncülüğünü yürütmekte iken şehit düşmüştür.

Raperin Amed arkadaş  kadın özgürlük çizgimizi kendi şahsında en sade, derinlikli ve yetkin bir temelde temsil edebilen bir yoldaşımız, özgürlük hareketimizin nadide seçkin öncü kadın kadrolarından biriydi. Önderliğimizin kadınlar için gösterdiği ilgi, emek, eğitim çalışmalarına karşılık olarak kendisini sürekli borçlu görmüş, bu temelde tüm devrimci mücadelesinde Önderliğimizle doğru ve yeterli yoldaş olmanın duruşunu temsil etmenin çabası içinde olmuştur.

'CANLA BAŞLA MÜCADELE ETMİŞTİR'

Raperin yoldaş her dört parça Kurdistan'da Avrupa'da halkımızın bilinçlenmesi, irade kazanması için çok çalışmıştır. Yaşamında sürekli yüceliği, dürüstlüğü ve güzel olanı esas almaya çalışmıştır. Son dönemde Kurdistan'da demokratik konfederal sistemin geliştirilmesi, demokratik ulus modelinin yaratılması çalışmalarımıza Raperin arkadaş halkımıza yönelik yüzlerce eğitim, toplantı ve tartışmalar geliştirerek öncülük yapmıştır.
 
Bu yönü ile bir kadın olarak kendisini derin özgürlük bilinci ile donatmış, yüksek bir irade ve inisiyatif gücü ile bir lokma, bir hırka felsefesi temelinde çalışmıştır. Devletçi-iktidarcı ulus devlet modeline karşı demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmanın sistemi olan demokratik konfederalizmin örgütlendirilmesi, geliştirilmesi için büyük inanç, kararlılık, azim ve inat ile çalışmış ve çok önemli sonuçlar yaratmış bir arkadaşımızdır.

Aynı zamanda demokratik konfedaral sistemimizin kuruluşunda kadın sistemimizin geliştirilmesinde kadın aklı, duygusu, ilkeli duruşu, yoldaşlığı, emekçi ve mütevazı duruşu ile öncülük etmiştir. Toplumun örgütlendirilmesi çalışmalarına canla başla katılım sağlamıştır. Bu yönüyle çalışma yürüttüğü her alanda güven veren bir duruşun sahibi olmuş ve büyük bir etki gücü ile çalışmaları yürütmüştür.

Kadın aklı, duygusu, rengi ve yoldaşlığı yaşamda yoldaşlığı, ilkeli duruşu, mütevazı ve emekçi yaşamı ile gittiği her alanda büyük bir etki yaratmış, toplumun  örgütlendirilmesi çalışmalarına canla başla katılmıştır.

Bu bağlamda ile kadın özgürlük hareketi tarihimizde de çok önemli bir rol ve misyonla çalışmış ve duruşu ve katılımı ile özgür kadın tarihimize çok önemli bir katkı temelinde duruş göstermiş, rol ve misyon oynamıştır.

KJK olarak 8 Mart 2023 Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile ilan etmiş  olduğumuz 'BI JIN JIYAN AZADÎ RE BER Bİ ŞOREŞA JİNÊ' hamlesi temelinde saygı ve minnetle anıyoruz.  Bu yıl yapılan tüm etkinliklerde RAPERİN AMED arkadaş anılmalı ve mücadelemiz içindeki rol ve misyonu değerlendirilmelidir.

Kürt kadın hareketi olarak Raperin Amed şahsında tüm kadın şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnettarlıkla anıyoruz.

Şehitlerimizin anısına demokratik kadın konfederalizimini, demokratik ulusu modeli yaratma çalışmalarımızı kadın devrimlerini etkin ve güçlü bir şekilde geliştirerek, kalıcı kılarak 21. yüzyılı kadın devrimi yapma sözümüzü yeniliyoruz."