Kongra Star kadınları meydanlara çağırdı

Kongra Star Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada tüm kadınları zaferi elde edene kadar meydanlarda olmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Kongra Star Meclisi, Roza Luksemburg, Leyla Qasim, Leyla şaylemez, Sara, Fîdan doğan, Jîna Emînî, Tolhildan, Nagîhan, Hind, Seida, Çîçek ve Zeyneb şahsında dünyadaki tüm kadın şehitlerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kongra Star, “Bugün kadınların mücadele ve direniş ruhunu temsil ediyor. Verdiği perspektiflerde kadının gerçek yoldaşı olduğunu belirten Önder Apo’yu selamlıyoruz. Tüm özgürlük şehitleri ve dünya kadınlarını saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Açıklamada Rojhilatê Kurdistan ve İran’da kadınlar öncülüğünde devam eden serhıldan da selamlanırken, Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadınların büyük bir irade ve direnişle özgürlük mücadelesini en üst düzeye çıkardı vurgulandı.

Kongra Star, tekstil fabrikasında çalışan kadınların tarihi direniş mirasından kalan mücadele yürüyüşünün devam ettiğini kaydetti.

Açıklama şu çağrılarla son buldu: “Tüm kadınlara zaferi elde edene kadar meydanlarda olması çağrısı yapıyoruz. Tüm yaşam alanlarındaki mücadele kadına yönelik şiddetin sonunu getirecek ve özgürlüğün yolu olacak. Kadın hareketi olarak tüm dünya kadınları için her an mücadele etmeye hazırız.”