Kongra Star: Kimyasal saldırılara karşı herkes sesini yükseltmeli

Türk devletinin kimyasal saldırılarına tepki gösteren Kongra Star, "Kadınları, halkımızı ve tüm demokratik güçleri seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

Kongra Star Koordinasyonu, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda gerillaya karşı kimyasal silah kullanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Kongra Star'ın açıklaması şöyle:

"Medya Savunma Alanları’nda işgal saldırılarında özgürlük gerillalarına karşı her türlü teknolojiye sahip olan faşist Türk devleti, ilerleyememekte ve kimyasal silahlarla sonuç almaya çalışmaktadır. Halk Savunma Güçleri (HPG), dün yaptığı açıklamada Türk işgalinin kimyasal saldırısından etkilenen gerillaların görüntülerini paylaştı. Son süreçte Türk devletinin işgalci ordusunun Zap ve Avaşin'de düzenlediği saldırılarda kimyasal silahla yapılan saldırılar sonucu 17 gerilla şehit oldu.

Kongra Star olarak faşist Türk devletinin bu son suçunu büyük bir şiddetle ve öfkeyle kınıyoruz. 17 özgürlük savaşçısını sevgi ve özveriyle anıyor, şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehit gerçeğine karşı özgürlük mücadelesini yükseltme ve kurtarıcıların umutlarını gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.

'HEDEFLERİ KÜRT SOYKIRIMINI TAMAMLAMAK'

Faşist Türk devleti, cumhuriyetin 100. yıl dönümü sürecinde Kürt soykırımını tamamlamak ve işgal yoluyla Misak-ı Milli’ye ulaşmak istiyor. Bu kapsamda başta Rojava ve Başûrê Kurdistan olmak üzere halkımıza yönelik soykırım yapmak amacıyla saldırıyor. Kürt halkını 21. yüzyılda bile statükoda tutmak, özgürlükçü ve bağımsız Kürt kimliğini yok etmek istiyor.

Ancak tüm militarist teknolojisinin görkemi bile Kürt halkının iradesini kıramaz. Bu gerçek, özgürlük gerillalarının Zap, Avaşin ve Metina bölgesindeki direnişlerinde açıkça görülmektedir. Özgürlük savaşçıları yaratıcı taktikler, çelik irade, cesaret, kahramanlık ve fedakarlıkla tarihi direniş yürütüyor. İşgalci ordu, teknolojik silah ve yöntemlerle gerillalara karşı sonuç alamadığından kimyasal silah kullandı. Gerçek şu ki, savaş alanından bu şekilde kaçıyor ve bu da Türk devletinin gerilla savaşına karşı zayıflığını ve öfkesini ortaya koyuyor.

'ULUSLARARASI GÜÇLER SUÇ ORTAĞI'

Faşist Türk devleti geçen yıldan beri sistematik olarak kimyasal silah kullanıyor. Türk devletinin Hitler'in yöntemlerini kullanmasına karşı ilgili kurumlar sessiz kalıyor. Uluslararası savaş yasalarına göre kimyasal silah kullanımı yasaklanmıştır ve bu yasaların uygulanması için uluslararası mekanizmaların olması gerekir. Ama hepsinden önemlisi, bu mekanizmalar ve ilgili kurumlar, savaşın standartlarını ayaklarının altına koyuyor. Türk devleti, Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) gibi sorumlu kuruluşların gözü önünde savaş suçları işliyor. Türk devletinin ağır suçlarına karşı bilerek, kirli çıkarları sonunda sessiz kaldıkları için de sorumlu ve suçludurlar. Uluslararası örgütlerin bu sessizliği, onların da faşist Türk devletinin vahşi suçlarına ortak oldukları anlamına geliyor!

KADINLARA, HALKA VE DEMOKRATİK GÜÇLERE ÇAĞRI

Kongra Star olarak kadınları, halkımızı ve tüm demokratik güçleri seslerini yükseltmeye ve Türk devletinin yasaklı silahlarla saldırılarına karşı durmaya, ilgili kurumları görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Gerekli soruşturmalar yapılmalı, bağımsız soruşturma açılmalı, Türk devletinin kimyasal silah kullanması engellenmeli ve AKP-MHP faşist rejimi savaş suçlarından yargılanmalıdır.”