Kongra Star: Şehitlerimiz yolumuzu aydınlatıyor!

12 Mart serhildanı şehitlerini anan Kongra Star, "12 Mart serhildanının 18. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi gururla anıyoruz. Şehitlerimiz yolumuzu aydınlatan birer mum oldu" dedi.

Kongra Star Kuzey ve Doğu Suriye Koordinasyonu, 12 Mart serhildanı vesilesiyle yaptığı açıklamada  şunları belirtti:

“12 Mart serhildanının 18. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi gururla anıyoruz. Şehitlerimiz yolumuzu aydınlatan birer mum oldu.

Kürt halkına yönelik düşmanca politikaları, inkar politikalarını, etnik soykırımı, tehcir politikasını ve katliamı kınıyoruz.

Şam hükümeti halka karşı her türlü şiddeti yaptı. Kürt halkının Suriye kimliğini tanımadı. Kürt halkını hükümette hiçbir konuma getirmedi. Arap kemeri projesini yürüttü. Kürtlerin ev ve mallarına el koydu.

Bu şekilde halklar arasında kin ve nefrete yol açtı. Şam hükümetinin bu politikaları 2004 baharında Qamişlo Stadı'nda oynanan maçın silahlı çatışmaya dönüşmesine neden oldu.

Fitiwe ekibinin taşındığı araçlara Kürtlere yönelik bir saldırı hazırlığında olduklarına dair yazılar yazıldı.

Taşlarla dolu su şişelerinin stada sokulmasına göz yumuldu. Bütün bunlar Kürtlere yönelik saldırının planlı olduğunu ortaya koyuyor. Sonuç olarak onlarca kişi yaşamını yitirdi.

Yüzlercesi yaralandı ve binlercesi tutuklandı. Bu tutsaklara rejim cezaevlerinde her türlü vahşet uygulandı ve bazıları işkence altında şehit oldu. Yaşanan bu acıların ortaya çıkardığı ruh halkların korkusunu kırmış ve Rojava’nın her yerinde başlayan ve mücadele noktasına dönüşen bir Kürt serhildanı yaşanmıştır. Kürtlerin ulusal birlik düzeyi aşikardı ve tüm Kürdistan'a yayıldı. Bununla Kürt halkı hesaplarını ve kendi kaderini tayin hakkını yeniden gözden geçirdi.

19 Temmuz devrim öncesi bir devrim ve diktatörlük rejimlerinin yarattığı tüm çatışmaları ve fitneleri yenmek için halkların ortak yaşamının ve kardeşliğinin temel taşını atma deneyimi gibiydi. Özerk Yönetim'in Kuzey ve Doğu Suriye'de attığı pratik adımlar da insanları bu çatışmalardan kurtardı. Çünkü bu çatışma iç savaşa yol açacak ve ilk zarar halkın tüm bileşenlerine verilecekti.

Özgür ve ortak bir yaşam uğruna canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bir arkadaşımız şehit olduğunda vicdanımızda yaşamaya devam eder. Çünkü onlardan vazgeçmiyoruz ve irademizi onlardan alıyoruz. Şehitlerimizin toprağın her karışını kurtarma ümidini yerine getireceğiz. Bu şehitler iradenin yaşayan örnekleridir. İnsanların huzur ve onur içinde yaşaması için canlarını verdiler."