Kongra Star şehit Hevrîn Xelef’i andı

Türk devletine bağlı çetelerin 3 yıl önce katlettiği siyasetçi Hevrîn Xelef’i anan Kongra Star, kadınlara yönelik soykırım saldırılarına karşı öz savunmanın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kongra Star Meclisi, Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Hevrîn Xelef’in şehadetinin 3’üncü yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle:

“Şehit Hevrîn Xelef’in şehadetinin 3’üncü yıl dönümü vesilesiyle halkımızın tüm öncü şehitlerini anıyor, işgalci Türk devleti ve çetelerini şiddetle kınıyoruz. Kadın öncülere yönelik katliam saldırılarına karşı savunma gücümüzü büyütecek, işgalcileri ve kadın düşmanlarını yeneceğiz. Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Hevrîn Xelef, Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi’nin kadın öncülerinden biriydi. Bu devrimin tüm değerlerini şahsen temsil etti. Kendi kişiliğinde bu devrimin tüm ölçü ve değerlerini temsil ediyordu. Demokrasiden tutalım halkların birliğine kadar, adaletten özerk iradeye kadar Hevrîn Xelef bu ölçüleri pratikte uyguluyordu. Bu yüzden gittiği her yerde sıcaklığı, samimiyeti ve dürüstlüğü ile çevresindeki insanları etkiledi ve sevildi. Her şeyden önce örgütlü bir Kürt kadını olarak hem kendini ilerletiyordu hem de kadınlara güç veriyordu. Bu şekilde devrimin öncüsü ve kadınların öncüsü oldu.

‘DEVRİMİN ÖNCÜLERİNDENDİ’

Hevrîn Xelef, tüm zorluklara rağmen görevini büyük bir istekle yerine getirdi ve çalışmalarıyla büyük bir ilerleme kaydetti. Hevrîn Xelef, bu devrimin önde gelen kadınlarından biri olduğu için hedef alındı. İşgalci Türk devleti, kadın özgürlük hareketinin öncü rolünün bilincindedir. Kadınların örgütlü gücünün 21’inci yüzyıl devriminin en dinamik gücünü oluşturduğunu bilmektedir. Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye devrimi özünde bir kadın devrimidir ve kadın özgürlük hareketinin bağımsız gücüne dayanıyor. Bu nedenle devrimimizi ve devrimimizin ortasında kurulan Demokratik Özerk Yönetimi ortadan kaldırmak için kadın öncüleri katlediyor. Türk devleti, Kürtlere yönelik soykırımı kadınları öldürerek tamamlamak ve 2’nci cumhuriyet aşamasına geçmek istiyor. Bu nedenle cumhuriyetin yüzüncü yılı olan 2023 yılı ve Lozan Antlaşması’ndan önce soykırım politikalarına odaklanmakta.

‘ÖNCÜLERİMİZİN HEDEF ALINMASINA İZİN VERMEMELİYİZ’

Bu gerçek karşısında, Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadın özgürlük hareketi olarak savunma gücümüzü artırmamız ve işgalci Türk devletinin öncülerimizi hedef almasına izin vermememiz çok önemlidir. Bu nedenle devrimci halk savaşı kapsamında saldırıların önüne geçmek için öz savunma konusunda kendimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Düşman saldırılarını ancak devrimci halk savaşı gerçeğine göre örgütlenerek cevap verebileceğimizi çok iyi biliyoruz. Aynısı kadınlara yönelik soykırım saldırıları içinde geçerlidir. Faşist Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da yakın zamanda Jineoloji Akademisi üyesi Nagihan Akarsel’in suikast düzenlenmesi de bu gerçeği göstermektedir.

Bu bağlamda tüm kadınları işgalci Türk devletinin soykırımcı saldırılarına karşı öz savunma güçlerini artırmaya, kadın koruma birliklerinde yer almaya çağırıyoruz. Rojava'da kadınların öncü gücü olan Kongra Star olarak Önder Apo'ya, Kürt kadınlarına, halkımıza ve halkımıza yönelik tüm faşist saldırıların bertaraf edilmesi için kadınların örgütlenme ve öz savunma düzeyinin daha üst düzeye çıkacağını duyuruyoruz.

Bu inançla başta Hevrîn Xelef ve Nagihan Akarsel olmak üzere tüm öncü kadın şehitlerimizi anıyor, faşist güçleri ve kadın düşmanlarını yenerek intikam sözümüzü tekrarlıyoruz. Katil Türk devletini, ortaklarını ve NATO güçlerini nefretle kınıyor, asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz diyoruz!"