Kongra Star: Tetikçi kim olursa olsun katil Türk devleti

Kongra Star Demokratik İlişkiler ve İttifaklar Komitesi, Paris'te tetikçi kim olsa da asıl katilin Türk devleti olduğunu belirtti, "Öz savunmamızı güçlendirelim" dedi.

Kongra Star Demokratik İlişkiler ve İttifaklar Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Paris'te terör saldırısında üç Kürt katledildi. Katil üç farklı yerde Paris'teki Kürt toplumuna ait bu üç kişiyi hedef alarak ateş etmiş ve diğer üç kişiyi de yaralamıştır. Bu bağlamda bu saldırı, devlet yetkilileri ve ana akım medyanın sunduğu gibi ırkçı bir saldırı olmaktan öte, Kürt özgürlük hareketini hedef alan siyasi amaçlı bir suikasttır" denildi.

'GERÇEK KATİLLER TESLİM EDİLSİN'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bu silahlı saldırı Paris'teki Kürtlerin neredeyse tam 10 yıl önceki suikastte katledilen 3 Kürt kadını anmaya hazırlandığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Birkaç gün önce Paris'teki Kürt toplumunun temsilcileri Fransız yetkililere, 9 Ocak 2013 tarihinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in öldürülmesiyle ilgili gerçekleri saklamaktan ve failleri 'ulusal çıkar' kisvesi altında gizlemekten vazgeçmeleri çağrısında bulundu.
10 yıl önce Türk istihbarat servisi tarafından görevlendirilen bir suikastçı, Kurdistan İşçi Partisi'nin (PKK) kurucu üyesi ve Kürt Kadın Özgürlük Hareketi'nin yaşayan tarihi Sakine Cansız'ı katletti. Dün de Kürt Kadın Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Emine Kara(Evin Goyi) aynı yerde katledildi. Yaklaşık otuz yıldır kadınların ve halkının özgürlüğü için mücadele etti. Jin Jîyan Azadî- felsefesini devrimci yaşamı ve mücadelesiyle somutlaştıran kadınlardan biri oldu.
Kürt sanatçı Mir Perwer ve aktivist Abdurrahman Kızıl ile hayatını kaybeden Emine Kara'nın tesadüfen bu cinayete kurban gittiğine inanmıyoruz. Tam tersine, Paris Katliamı'nın 10. yıl dönümüne denk gelen Fransa'daki Kürt kadın hareketinin temsilcisi olarak seçilerek katledildi.

Fransız makamları 9 Ocak 2013 cinayetinin gerçek sebebini gizleyerek sorumluluk taşımaktadır. Gerçek faillere sahip çıkarak Kürtlere yönelik 2. Paris Katliamı'nın yolunu açmışlardır. Fransa ve diğer ülkelerdeki devlet temsilcilerinin açıklamaları samimiyse, gerçek katilleri adalete teslim etmek için harekete geçmeleri gerekir. Kürt halkı ve Kürt Kadın Özgürlük Hareketi her iki katliamın tam olarak aydınlatılmasını ve adaletin yerini bulmasını beklemektedir. Ancak gerçek failler korunduğu sürece, Fransız yetkililerin yanı sıra diğer devlet temsilcilerinin kınamaları boş sözlerden ibarettir.

'KADINLARIN ÖZ SAVUNMASINI GÜÇLENDİRELİM'

Tetikçi kim olursa olsun, katilleri biliyoruz.

Yaklaşık 10 yıl önce, Türk devleti Kürt Kadın Hareketi'nin önde gelen isimlerine karşı sistematik suikastlar başlattı. 1. Paris Katliamı, Kurdistan devriminde kadın liderliğini yok etmeyi amaçlayan bu stratejik saldırıların başlangıç noktasıdır. Kadın düşmanı-faşist Türk devleti özerk olarak örgütlenen Kürt Kadın Özgürlük Hareketi'nin direnişteki öncü rolünü çok iyi bilmektedir. Tüm dünyada yankılanan Jin Jîyan Azadî, yaşamı özgürleştirmek için özerk olarak örgütlenmiş kadın hareketine dayanan bir kadın devriminin parolasıdır.
Türk devleti, Kürt Kadın Hareketi'nin önde gelen isimlerini hedef alarak ve suikastlar düzenleyerek, ezilen ve sömürülen herkesi özgürleştirmeyi amaçlayan kadın devrimini boğmaya çalışmaktadır. Rojava ve Suriye'nin Kürt kadın hareketi Kongra Star olarak, katil Türk devletini ve onun siyasi kadın cinayetlerini şiddetle kınıyoruz. Fransa devletini Emine Kara, Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl cinayetlerini aydınlatmaya, faillerden hesap sormaya ve adaleti bir kez daha siyasi çıkarlara ve devletlerarası ilişkilere kurban etmemeye çağırıyoruz.

Tüm kadın düşmanı ve faşist saldırılara rağmen kadın devrimi ve özgür yaşamı inşa etme kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz. Türk devletinin ve onun paralı askerlerinin yoldaşlarımızı katletmesine, devrimci kadın önderliğini tasfiye etmesine, mücadelemizi yok etmesine izin vermeyeceğiz.
Dünya kadınlarını, anti-kapitalist ve anti-faşist hareketleri ve özgürlük isteyen insanları, Türkiye'nin Kürtleri hedef alan soykırımcı saldırılarına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Enternasyonal dayanışmayı ve devrimci kızkardeşliği yükselterek kadınların özsavunmasını güçlendirelim."