Kongreya Star, 15 Ağustos'u kutladı

15 Ağustos Hamlesi'ni kutlayan Kongreya Star, "Kürt halkı kefeni yırttı ve yeni bir yaşam yarattı" dedi. Kongreya Star, 15 Ağustos Diriliş Hamlesi’nin yıl dönümünü kutladı.

Yazılı açıklama yapan Kongreya Star, "Komutan Egid şahsında tüm özgürlük hareketi şehitlerini anıyoruz. 15 Ağustos hamlesini başta Önder Apo olmak üzere, şehitlerimize, halkımıza ve özgürlük isteyen halklara adıyoruz" dedi.

'TÜM DÜNYAYA UMUT OLUNDU'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"Her türlü baskı, faşizm ve Kürt halkına yönelik inkar politikalarına karşı Şehit Egid tarafından atılan ilk kurşun Kürt halkının tarihinde yepyeni bir sayfa açtı. Kürt halkı kefeni yırttı ve yeni bir yaşam yarattı. Binlerce genç kadın ve erkek yönünü özgür alanlara çevirdi ve dünyada mücadele veren herkese umut oldular. Adalet, eşitlik, özgür ve onurlu bir yaşamın çığlığı oldular. Kürdistan’ın dört parçasında yiğitçe savaştılar ve özgür kadınlar öncülüğünde özgür, demokratik bir toplumun öncüsü oldular.
YPG ve YPJ gençleri, Rojavayê Kürdistan'da Komutan Egid'in ruhu ve fedakarlığıyla kahramanlık destanları yazdı ve QSD içerisinde yer alan Süryani, Arap, Türkmen savaşçılara öncülük ederek bölgelerini savundular ve dünyada örnek oldular.
Bugün de Heftanîn’de Şehit Esmer ve Şehit Nucan şahsında yeni destanlar yazılıyor. Altın tarihi daha da zenginleştiriliyor ve bölgenin direngen halklarıyla bir olup faşizm yıkılıyor.
Bir kez daha 15 Ağustos hamlesini kutluyor ve zafer direnen halkların olacaktır diyoruz."