Kongreya Star’dan Rosa Kadın Derneği ile dayanışma

Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu merkezli faaliyet yürüten Kongreya Star Koordinasyonu, Türk devletinin Rosa Kadın Derneği yöneticilerini tutuklamasına tepki göstererek, “Kürt kadınları mücadeleden vazgeçmeyecek” dedi.

Türk devleti 22 Mayıs günü Amed merkezli operasyonlarda aralarında Rosa Kadın Derneği yöneticilerinin de olduğu 18 kişiyi gözaltına almış, bunlardan 12’sini tutuklamıştı.

Kongreya Star Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada “Toplumu baskı yolu ile kontrol altına almaya çalışan AKP-MHP iktidarı, insani ve ahlaki hiçbir sınırı tanımamaktadır. En kutsal değerlere saldıran bu iktidar insan kemiklerini mezarlardan çıkarıyor, çocuk ve kadınlara tecavüz ediyor. Halkları bir karanlığa gömmek istiyor. İktidar karşısında direnen Kürtleri hedef almaya devam ediyor. Belediyelere el koymakta ve Kürt siyasetçileri cezaevlerine atmaktadır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “En son Rosa Kadın Derneği basılarak yöneticileri tutuklandı. Kadınların kendilerini öğütlediği tek alan olan Rosa Kadın Derneği de bu iktidar tarafından terörize edilmek isteniliyor. Kadınların topluma öncü olmasını istemeyen bu zihniyet bilmelidir ki, onlar ne kadar tutuklarsa da Kürt kadınları mücadeleden vazgeçmeyecektir.”