Korucular, silah doğrulttukları kadınlara saldırdı

Midyat'a bağlı Kelehkê mahallesinde korucular, silah doğrulttukları 4 kadına taş ve sopalarla saldırdı.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Kelehkê kırsal mahallesinin Çınar mezrasında korucular, kadınlara saldırdı. Edinilen bilgilere göre, korucular köy girişine bir TIR bırakmak istedi. Buna tepki gösteren köylüler ile korucular arasında tartışma çıktı. Korucuların iki kişiyi dövmesi üzerine diğer köylüler de olay yerine geldi. 

Korucular, gelenler arasında bulunan kadınlara taş ve sopalarla saldırdı. Korucular, silah da doğrulttukları kadınların kafa ve kollarını kırdı. 

Olayın büyümesi üzerine korucular köyden ayrıldı. 

Saldırıda yaralanan Adla Orhan, Mesude Orhan, Dilan Orhan, Rıfha Orhan ve Fethullah Orhan, tedavi için hastaneye kaldırıldı. 

Korucuların saldırdığı kadınlardan Adla Orhan, "Yaklaşık 20 kişiydiler, saldırdılar. Kendilerine yapmamalarını söyledim. Elindeki taşla kafama vurdu. Onları tanıyordum. Biri kırmızı, biri de mavi gömlekliydi" dedi. 

Yaralanan Dilan Orhan ise, köyden çıkmak için hazırlandıkları sırada korucuların saldırısına uğradıklarını söyledi. Orhan, "Korucular yolumuzu kesti. Dövdüler, silah çekip, tehdit ettiler. Babamın kaşını yarıp, annemi yere düşürüp tekmelediler. Babamın kolunu kırıp, kafasına taşla vurdular" ifadelerini kullandı.