'Kürdistan'dan kadın düşmanlarını kovacağız!'

Devrimci Genç Kadın Hareketi, "TC kızıl intikam ateşimizle yanacak, Kürdistan’da nefes almaya dahi fırsat bulamayacak. Kürdistan’da erkek devlet aklıyla hareket eden herkesten hesap soracağız" dedi.

Devrimci Genç Kadın Hareketi, Türk devletinin Güney Kürdistan'daki işgal saldırıları ve özel savaş yönelimlerine karşı başlatmış olduğu Kızıl İntikam Hamlesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk devletinin işgal ve tecavüzlerine ortak olan, Kürdistan'a gönderilen paralı çetelerden intikam alınacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, "İşgalci TC Kürdistan’da geliştirdiği işgal saldırılarını artırmakta, Önder Apo üzerinde uyguladığı mutlak tecrit ve işkence koşullarını her gün daha da ağırlaştırmakta, Kürt halkını yok etmek adına her türlü kirli politikaya başvurmaktadır. Her türlü özel savaş yollarını kullanan TC asimilasyon ve yozlaştırma politikaları ile istediği sonucu alamamış, özel savaşı daha da artmıştır. İşgalci TC şimdi de tecavüzle Kürt halkının iradesini kırmaya çalışmaktadır" denildi.

"DGK-H ve DGH olarak başlattığımız Kızıl İntikam Hamlesi ile biz de mücadele içerisinde soluksuz yürüyeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Yaşanan işgal saldırılarına bağlı olarak gelişen tecavüz olayları kuşkusuz sadece kadına yönelik bir aşağılama ve şiddet değildir. Kürdistan topraklarında gelişen kadın ve çocuklara yönelik tecavüz, işgalci TC’nin paralı Mit elemanları tarafından bilinçli bir şekilde geliştirilmektedir" diye kaydedildi.

'HER KADININ HESABINI SORMALIYIZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Özel savaş elemanı olan tecavüzcüler, Kürdistan topraklarına bilerek gönderiliyor ve görevleri sadece Kürt kadınlarının iradesini kırmak oluyor, Kürdistan üzerindeki işgal politikalarını birebir belirleyen Süleyman Soysuz, tecavüzün emrini bizzat vermektedir. En büyük tecavüzcü tarihten bugüne işgalci Türk devletinin kendisidir, Dersim'den bu yana direnişleri karşısında çaresiz kaldıkları Kürt kadınlarının iradelerini tecavüz ile kırabileceklerini sanmaktadırlar. Bakûrê Kurdistan’da özel savaş politikalarını genç kadınlar üzerinden yürütmeye çalışıyorlar. Buna karşın genç kadınlar eyleme geçmeli her kadının hesabını sormalıyız! Yaşanan bu tecavüz ve ajanlaştırma saldırıları sadece kadınlara değil bir halka karşıdır. Soysuz mücadele içindeki Kürt kadınlarını her seferinde hedefine alıyor ve ilk saldırdığı genç kadınlar oluyor. Özellikle Bakûrê Kurdistan’da son zamanlarda üniformalı tecavüzcüler tarafından hedef alınan Kürt kadınları, bilmelidir ki sevgi adı altında en büyük düşüşü yaşamaktadırlar. Düşmanla sevgi olmaz, düşmanla yaşamak olmaz.

'ÜNİFORMALI TECAVÜZCÜLER KÜRDİSTAN'DAN KOVULACAK'

Kürdistan toprakları üzerinde özellikle genç kadınları sevgi adı altında ajanlaştırma, uyuşturucu ve fuhuş bataklığına çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizler düşmanla sevgi olamayacağının bilincindeyiz, buna karşı Kürt genç kadınları şahsında devrimci bütün genç kadınların örgütlenmeleri ve bilinçlenmeleri gerektiğini biliyoruz. Cellatlarımız olan işgalci TC’nin özel savaş elemanları sevgi adı altında tecavüzü dayatmaktadır. Kürdistan üzerinde rahat nefes almalarına dahi izin vermemeliyiz. Aldıkları her nefeste onlara kan kusturmalıyız. Özel savaşı yürüttükleri her kurum ve kuruluş hedefimiz olacak, fuhuş ve uyuşturucu şebekeleri devrimci genç kadınların kızıl mücadelesi ile yok edilecektir!

İşgalci AKP-MHP faşizminin yanında yer alan, tecavüz ve işgallerinle yardım ve yataklık eden herkes hedefimiz olacaktır. Kürt genç kadınları başta olmak üzere hedef aldıkları ve yok etmeye çalıştıkları bir halk gerçekliğidir, bir kadın direnişidir. Uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma ve tecavüz şebekeleri ile özel savaşına devam eden TC iyi bilmelidir ki, Kürdistan’da katlettikleri her kadın ve çocuk için, Kürt halkı için kan gölüne çevirmeye çalıştıkları Kürdistan’da kendi kanlarıyla boğulacaklar. Devrimci Genç Kadınlar olarak Kürdistan şahsında tüm dünya kadınları için erkek egemen devletten hesap soracak, rahat nefes almamaları için soluksuz bir mücadelenin içinde olacağız. Bu temelde Kürt kadınları şahsında Dünya kadınları için yaşanması gereken yaşamı yaratan Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar, Kürdistan topraklarında tek bir üniformalı tecavüzcü kalmayana kadar direnişimiz devam edecek, Kürdistan’da erkek devlet aklıyla hareket eden herkesten hesabını soracağız.

'NEFES ALDIRMAYACAĞIZ!'

Direnişleri ile tarihe nam salan, Zarife ve Rindixan’dan aldığımız bayrağı, Heftanîn’de şehit düşen Esmer ve Nucanlar'ın direnişine layık olmak için kaldıracağız. İşgalci TC kızıl intikâm ateşimizle yanacak, Kürdistan’da nefes almaya dahi fırsat bulamayacak. Özel savaş elemanı olarak gönderilen, memur ve üniformalı tecavüzcüleri Kürdistan’da kızıl intikamımızda boğulacak, Soysuz ve çeteleri Kürt halkına hesap verecektir!"