Kürt kadınlar Kanada'da 8 Mart'ı kutladı

Kürdistanlı kadınlar, Kanada Toronto'da 8 Mart'ı kutladı, "Kadınların özgürlüğü Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ve onun paradigmasının hayat bulmasına bağlıdır" dedi.

Kanada'nın Toronto kentinde Sara Özgür Kadın Komünü'nün çağrısıyla Toronto Kürt Toplum Merkezi'nde bir araya gelen Kürdistanlı kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Etkinlik 1857 yılında New York'ta tekstil fabrikalarında başlayan grevler sonucunda katledilen 129 emekçi kadın ve Kürt Özgürlük Mücadelesi'ndeki şehit kadınlar için saygı duruşu ile başladı.

8 Mart ile ilgili sinevizyonun izlenmesinin ardından IWD Toronto'nun (Toronto'daki Emekçi Kadın Grupları Birliği) 8 Mart için düzenlediği online etkinlik çağrı videosu izlendi.

'EŞİTLİK ÖRGÜTLENMEKTEN GEÇER'

Sara Özgür Kadın Komünü eşsözcüsünün komün adına okuduğu açıklamada, "Eşit bir yaşam örgütlenmeden geçiyor. Kanada'daki Kürdistanlı kadınlar Sara Özgür Kadın Komünü çatısı altında bir araya gelerek mücadeleyi büyütmeleli" denildi.

Kömün sözcüsünden sonra söz alan, Toronto Demokratik Kürt Meclisi Eşbaşkanı, "Ortadoğu'da kadının hâlâ yok sayıldığı bir dönemde yaşıyoruz, kadınların ve Kürtlerin özgürlüğü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ve onun paradigmasının hayat bulmasına bağlıdır" dedi.

Program Kürt kültürünü yansıtan çocukların defilesi ile devam etti.

Program canlı müzik ve halaylarla devam etti. Kutlama "Jin, Jiyan, Azadi" sloganıyla son buldu.