Linz'de kadınlardan yürüyüş ve panel

Linz'de 8 Mart kapsamında yürüyüş ve panel düzenlendi. Etkinliklerde, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nin kadın paradigması selamlandı, örgütlülüğün önemi vurgulandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, Avusturya'nın Linz kentinde Rosa Kadın Platformu bünyesinde yer alan 8 farklı sivil toplum örgütü bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 8 Mart etkinlikleri, eski HDP Milletvekili Besime Konca'nın katılım sağladığı bir toplantı ile Demokratik Kürt Toplum Merkezinde başladı.


Konca, AKP-MHP faşist iktidarının gelişen özgürlük mücadelesinde öncü Kürt kadınlarını hedef alarak 1. ve 2. Paris katliamını gerçekleştirdiğini, siyasi soykırım ve askeri saldırılar ile tecavüzcü politikalarda ısrar eden bu iktidarın darbe alması için önümüzdeki seçim sürecinde kadın renginin yanı sıra tüm toplumsal kesimlerin örgütlülüğünü temsil edecek bir parlamenter sistem için seferber olunması gerektiğini söyledi.
Platform, "Jin jiyan Azadi" konulu "3 ülke 3 kelime" paneli düzenledi. Kurdistan, Afganistan ve İranlı kadınların bir araya geldiği etkinlikte, egemenler tarafından İslam'ın kullanıldığı ve devlet şiddetinin toplumsal cinsiyetçiliği tetiklediği belirtildi. Panelde, "Jin jiyan Azadi" parolasının Kurdistan Özgürlük Hareketi'ndeki tarihi süreci anlatıldı.

'BU GİRDAPTA BOĞULMAMAK İÇİN KURDİSTAN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ ANLAŞILMALI'
8 Mart günü, Xine şehrinin en büyük parkında kadınlar bir araya gelerek miting gerçekleştirdi. Mitingin ardından 500 kişi ile yürüyüşlerini gerçekleştiren kadınlar, "Jin jiyan Azadi", "Bizim vücudumuz bizim onurumuzdur", "Sevgi öldürmeye sebep değildir", "Yaşasın uluslararası dayanışma" sloganlarını attı.
Funke aktivisti Elke, konuşmasında Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir mücadele günü olarak gördüklerini, eşitsizlik, sömürü, ayrımcılık ve dolayısıyla kadınlara yönelik baskının köklerini kapitalizmden aldığını vurguladı. Elke, kapitalizmin derinleştirdiği bu girdapta boğulmamak için Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nin kadın eksenli ekolojik örgütlülüğüne dayalı yeni paradiğmasının ve Rojava kadın devriminin anlaşılmasının önemli olduğunu söyledi.