Londra’da diktatörü yargılamak için 100 neden hamlesi açıklaması

Londra’da “Bir diktatörü yargılamak için 100 neden” hamlesi için açıklama.

TJK-E’nin 25 Kasım’da startını vereceği, “Bir diktatörü yargılamak için 100 neden” hamlesi kapsamında Londra’daki Kürt kadınlardan açıklama.

Kürtçe, Türkçe ve İngilizce okunan açıklamada Erdoğan ve faşist rejimin gerek devlet gerekse çeteler aracılığıyla yaptığı kadın katliamlarına karşı sunulan 100 neden için binlerce imzanın toplanacağı belirtildi.

“Dünyanın her yerinde, kadın bedeninin tahakkümüne, tacize ve tecavüze, kadın katliamı ile hakların ihmal ve istismarına karşı sürekli direniş eylemleri ile hesap sorulmalı" denilen açıklamada şunlar dile geldi: “Britanya’daki kadınlar olarak, şiddete maruz kalan tüm kadınlara ve zindanlara selam gönderiyoruz. Sizinleyiz, arkanızdayız.”

Kampanyanın 8 Mart’a kadar süreceğine de dikkat çekilen açıklamada, “Hamlenin ilk aşamasında ‘her gün için yeni bir nedenimiz var’ diyerek katledilen kadınların hikayelerini paylaşacağız. Her güne bir katliam sığdıran diktatöre karşı, bizler katledilen kadınların sesi olacağız, ki tarihte ve insanlık hafızasında silinmemecesine yer edinsin" denildi.

25 Kasım’da hem Woodgreen'de saat 13:30 yapılacak eyleme hem de 19:00'da online yapılacak panele davet çağrısıyla "jin, jiyan azadî" sloganı eşliğinde basın açıklaması sona erdi.

24 Kasım günü saat 19.00’da Kürt kadın aktiviste Besime Konca’nın katılacağı online panel ile 21, 22 ve 23 Kasım’da farklı bölgelerde pankart eyleminin gerçekleştirileceği de vurgulandı.