Mardinli kadınlar siyasi soykırımı protesto etti

TJA ve HDP Mardin Kadın Meclisi, siyasi soykırımı protesto etti, "Kadınlar geri adım atmayacak" mesajını verdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, dünkü siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. HDP Mardin İl Örgütü binasında yapılan eylemde, “Gözaltı ve tutuklamalar bizi yıldıramaz" yazılı pankart açıldı. Açıklamayı kadınlar adına HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı ve Kadın Meclisi Üyesi Hevidar Dinç okudu.
Dinç, HDP’ye yönelik operasyonların sistematik bir şekilde yürütüldüğünü belirtirken, şöyle dedi: “Dün gerçekleştirilen bu operasyon da sadece HDP’ye karşı yapılmış bir saldırı değil, topyekûn demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Yıllardır sürdürülen siyasi soykırım operasyonlarına karşı HDP diz çökmedi, kadınlar mücadeleden vazgeçmedi, tam tersine kararlılığını yükseltti, mücadelesini daha da güçlendirdi."

'GERİ ADIM YOK, FAŞİST ZİHNİYET SON BULACAK'

Kadınlar olarak AKP'nin saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışına karşı özgürlüklük mücadelesinde geri adım atmadıklarını söyleyen Dinç, “Şiddetin, savaşın ve bundan beslenen faşist zihniyetin son bulacağı bir demokrasi dönüşümü yaratmak için kadınlar olarak durmadan mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Açıklamanın sonunda “Baskılar bizi yıldıramaz" ve  "Jin jiyan azadi" sloganları atıldı.