Maxmur’da 8 Mart: Önder Apo’yu özgürleştireceğiz

Maxmur’da dün yürüyüş düzenleyen kadınlar, bugün de coşkulu bir kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Şehit Rustem Cûdî (Maxmur) Mülteci Kampı’nda bir araya gelen binlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü büyük bir coşkuyla kutladı.

Maxmur Kültür Sanat Merkezi önünde toplanan kitle, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşunda bulundu.

Kadınlar yöresel rengarenk kıyafetleriyle kutlamaya katıldı.

İştar Meclisi Koordinasyonu üyesi Pakistan Bilen bir konuşma yaptı. Bilen, “8 Mart, Önder Apo’ya, şehitlere, hapishanede direnenlere ve tüm devrimci kadınlara kutlu olsun. Bugünün Önder Apo’nun fiziksel özgürlüğüne vesile olmasını umuyoruz. Bugünde yüzlerce kadın haklarını talep ettikleri için yakıldı. Ayrıca o günden bu yana Sara, Rojbîn ve Ronahî gibi binlerce kadın katledildi. O kadınları minnetle anıyor ve onların mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz. Önder Apo’nun düşüncesi ve felsefesiyle kendimizi eğitecek ve kadınları özgürleştireceğiz. Düşman kadınların iradesinden korkuyor ve bu nedenle kadınlara saldırıyor. Ama düşman bilsin ki, biz asla onların zihniyetine boyun eğmeyeceğiz. Kadınlar duruşlarıyla Önderliği ve toplumu özgürleştirecek.”

Konuşmaların ardından müzik ve tiyatro grupları sahne aldı.  “Jin im Jiyan im” isimli tiyatronun gösterimi yapıldı.

Sanatçıların şarkıları eşliğinde halay çeken kadınlar, doyasıya eğlendi.

Sanatçı Nûarîn’in seslendirdiği şarkılar ardından 8 Mart kutlamaları sona erdi.