MEBYA-DER ve TJA özgürlük mücadelesinde şehit düşen kadınları andı

MEBYA-DER ve TJA, Wan’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle özgürlük mücadelesinde şehit düşen kadınların mezarını ziyaret etti.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA), Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesinde bulunan Yeni Mahalle Mezarlığı'nda ziyarette bulundu.

MEBYA-DER ve TJA’lılar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, özgürlük mücadelesinde şehit düşen kadınları mezarları başında andı.

“Şehît namirin” sloganı atan kadınlar, mezarlığa karanfiller bıraktı. MEBYA-DER Eşbaşkanı Hanım Kaya, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bize öncülük eden, bizlere rol oynayan kadın arkadaşlarımızın şahsında bir anma yapmak istedik” dedi.

Kaya, “Burada tüm devrimci şehitlerin huzurunda tekrardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor ve bütün devrimcilerimize sözümüz yeniliyoruz. Kürdistan özgürlüğünün kanımızın son damlasına kadar onların özgürlük çizgisinde yürüyeceğimizin tekrar sözünü vermiş bulunalım” diye ekledi.