Muş’ta bir kadın tecavüze uğradı ve katledildi

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde bir kadın önce evli olduğu erkeğin kardeşinin tecavüzüne uğradı, sonra da eşi tarafından katledildi.

Alınan bilgilere göre, 6 çocuk annesi Fatma Altınmakas adlı kadın, eşi Kazım Altınmakas tarafından öldürüldü. Altınmakas’ın cenazesi ailesi tarafından alınarak Ağrı’nın Patnos ilçesindeki Özdemir (Hozdemir) köyünde toprağa verildi.

Cinayet ardından Kazım Altınmakas gözaltına alındı ve “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Ailenin 6 çocuğu da “koruma” altına alındı.

Cinyatin ardından, Fatma Altınmakas’ın tacavüz mağduru da olduğu iddia edildi. Ailesinin verdiği bilgilere göre Fatma Altınmakas 12 Temmuz’da eşi ile birlikte Malazgirt Jandarma Karakolu’na giderek şikayette bulundu. Altınmakas’ın ifadesinde eşinin kardeşi S.A’nın tecavüzüne uğradığı söylediği belirtildi. Bunun üzerine gözaltına alınan S.A, iki gün geçmeden serbest bırakıldı. Serbest bırakıldığı gün ise Altınmakas katledildi.

Katledilen Fatma Altınmakas’ın ailesinin hem tutuklanan Kazım Altınmakas hem de ailenin diğer üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.