Nagihan Akarsel anısına yüzlerce fidan

Tebqa Jineoloji Araştırma Merkezi, Süleymaniye’de katledilen Nagihan Akarsel anısına yüzlerce fidan dikti.

Tebqa Jineoloji Araştırma Merkezi, Çevre Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Süleymaniye'de katledilen Nagihan Akarsel için Ulusal Hastane yolunda yüzlerce fidan dikti.

Fidan dikme etkinliğine Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi, Zenûbya Kadın Toplluğu Bürosu temsilcileri, aşiretlerin önde gelenleri, Genç Kadınlar Birliği, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada konuşan Tebqa Jineoloji Araştırma Merkezi Yürütme üyesi Mariya Îsmaîl, “Doğadan uzaklaşan insan, kendisinden, kadından ve toplumdan da uzaklaşır. Jineoloji bilimi doğaya önem veriyor ve doğayı koruma kültürünü yayıyor. Bugün burada toplanmamız birliğimizi ve beraberliğimiz güçlendiriyor. Demokratik toplum için tek olarak umut ve yaşamı ekeceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Tebqa Yasama Meclisi Eş Başkanı Huda El Ewan, “Her gün çok sayıda kadının öldürüldüğü dünya genelinde kadına yönelik suçların artmasıyla birlikte Rojava Devrimi'ne katılan kadın savaşçılar, toprağın kurtuluşu ile kadınların kurtuluşu arasındaki güçlü ilişkiye büyük önem verdi. Buradan kadınların tarihinde yeni bir süreç başladı, savaşçı, devrimci, politikacı ve öncü oldular” ifadelerini kullandı.