Nagihan Akarsel için katledildiği yerde anma

Türk devleti tarafından katledilen Jîneoloji Araştırmaları Merkezi üyesi, gazeteci ve akademisyen Nagihan Akarsel, Süleymaniye’de vurulduğu yer anıldı.

Jîneoloji Araştırmaları Merkezi üyesi, gazeteci ve akademisyen Nagihan Akarsel, dün akşam saatlerinde Süleymaniye’de katledildiği yerde anıldı. Anmaya Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), kadın aktivistler ve çok sayıda kişi katıldı. Akarsel’in vurulduğu yerde mumlar yakıldı.

RJAK adına açıklama yapan Sara Reza, “Bizler, kadınların tüm dünyada erkek egemen zihniyetine karşı mücadele ettiği bir zamanda Nagihan Akarsel’i anıyoruz. Kadın karşıtı bu zihniyet, kadınların özgürleşmesini istemiyor. Bu nedenledir ki artık kadınlar özgürlüğü bir hedef olarak önüne koymuştur. Kadın mücadelesi sadece Kuzey Kürdistan’da değil Doğu Kürdistan ve Rojava’da da başat mücadele haline gelmiştir.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganıyla kadın özgürlük perspektifini tüm dünya kadınlarına gösterdi. Bu slogan tüm dünyaya yayıldı. Şehit Nagihan Akarsel de Kürdistan kadınlarının çalışmalarını bir araya getirmek için mücadele etti. Nagihan’ın şehit edilmesi mücadelemizi durduramayacaktır. Şehitlerimize, mücadelemizi sürdürme sözü veriyoruz” dedi.