Oslo’da halk İran ve Rojhilat’taki protestolara ses verdi

Farklı halklara mensup yüzlerce kişi, Jîna Emînî ve Şilêr Resulî’nin katledilmesini protesto etmek ve İran ve Kürdistan kentlerinde gelişen halk ayaklanmasına destek vermek amacıyla Oslo’da bulunan İran Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

Norveç’in Oslo kentinde Kürt, Norveçli, Fars ve diğer etnik kimliklerden yüzlerce kişi, Jîna Emînî ve Şilêr Resulî’nin katledilmesini protesto etmek ve İran ve Kürdistan kentlerinde gelişen halk ayaklanmasına destek vermek amacıyla Oslo’da bulunan İran Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

Civaka Jinên Rojhelatî Kurdistan (KJAR) ve Partiya Jiyana Azad a Kurdistan (PJAK)
Oslo komitelerinin organize ettiği eyleme, Komünist İşçi Derneği, Uluslararası Kadınlar, Kongreya Netewî ya Kurdistan (KNK), Norveç Kızıl Partisi, Norveç İşçi Partisi Gençliği AUF ve Yarsan Platformu destek verdi.

Katılan örgütlerin mesajlarının okunduğu eylemde, “Jin, jiyan, azadî”, “Diktatör Reisi”, “Kadınların saçından korkmayın”, “Kadın katliamlarına hayır”, “Zorunlu başörtüsüne hayır” sloganları atıldı.

Eylemde kadınlı erkekli birçok aktivist, protesto amaçlı saçlarını kesti. Ayrıca İran devletinin kadınlara karşı savaşa girdiğini yazan bir pankart açıldı.