Osnabrück’te farklı halklardan kadınlar buluştu

Farklı halklardan kadınların katılımıyla Osnabrück’te buluşma düzenlendi. Kadına yönelik şiddet, eşitsizlik ve ayrımcılığın tartışıldığı buluşmada, kadınların birlikte mücadelesinin önemine vurgu yapıldı.

Almanya’nın Osnabrück kentinde Feministler, Kadın Evi, Afgan, Ukrayna, Kürt ve İranlı kadınların katılımıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Buluşma “Frauen voran für ein besseres Leben für alle -für einen Internationalen Frauenstreik” sloganıyla düzenlendi.

Buluşmaya katılan Osnabrück Kürt Kadın İnisiyatifi 6 Şubat’ta Kurdistan merkezli deprem hakkında hazırladığı broşürü katılımcılarla paylaştı ve İnisiyatif adına bir konuşma gerçekleştirdi.

İnisiyatif adına yapılan konuşmada, depremzedelerin yaşadıklarından, kadın katliamlarından, çocuklara yönelik şiddet ve istismardan, çalışma hayatında ve siyasette eşitsizlikten bahsedildi.

Kürt kadınların bulundukları ülkelerde, Ortadoğu’da ve dünyanın dört bir yanında barış, eşitlik, adalet ve demokrasi arayışında olduğu belirtilen konuşmada, “Kadına yönelik şiddete ve hayatın her alanındaki eşitsizliklere karşı birlikte mücadele edelim. Eğer tavır alabiliyorsak, hayatımızdaki tüm konularda birlikte tavır alabiliriz. Gelecek için, tek bir kadın örgütü altında, tüm bu hedefler için birlikte güçlü olabiliriz. Kadına yönelik eşitsizlik nerede olursa olsun, kadına yönelik tüm şiddet ve adaletsizliklere karşı birlikte güçlüyüz” denildi.

10 yıl önce Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesine de değinilen açıklamada, “Biz kadınlar yaşadığımız ülkelerin temel yasalarına güvenmek istiyoruz ve öldürülmek istemiyoruz. Temel yasalar biz kadınları da korumalı ve haklarımız için de geçerli olmalıdır” vurgusu yer aldı.

Buluşmaların devam edeceği etkinlik müzik programıyla sona erdi.