PAJK’lı tutsaklardan Leyla Güven’e destek

PAJK’lı tutsaklar milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP milletvekili Leyla Güven'in halkların vekili olduğunu belirterek, demokrasi güçlerine birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Bakırköy Cezaevi’ndeki PAJK'lı tutsaklar, yürürlüğe giren İnfaz Yasası ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in vekilliğinin düşürülerek tutuklanmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Tutsaklar, İnfaz Yasasına ilişkin şimdiye kadar Uluslararası Af Örgütü, Birleşmiş Milletler, Meclis İnsan Hakları Komisyonu, Cumhuriyet Halk Partisi, İnsan Hakları Derneği, Anayasa Mahkemesi ve Adalet Bakanlığı’na birçok protesto faksı ve mektupları gönderdiklerine dikkat çekti.

PAJK’lı tutsaklar İnfaz Yasası’na karşı hem halkın hem de demokratik kurumların ses çıkarması gerektiğini belirtti.

Leyla Güven’in vekilliğinin düşürülüp tutuklanmasını asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan tutsaklar, “Leyla Güven halkların vekilidir. Yapılanlar hukuksuzdur. Yapılan hukuksuzluklara hep karşı durduk bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Türkiye halkları ve demokrasi güçleri de Kürt halkıyla birlikte mücadele vermelidir” dedi.