PAJK, Paris şehitlerini andı: Kürt kadınları hesabını soracak

Paris şehitlerini anan PAJK, "Kürt kadını, halkımız mücadeleyi geliştirerek, direnişi büyüterek tüm katliamların hesabını soracak" dedi.

PAJK Koordinasyonu, yazılı açıklama yaparak, Paris'te katledilen şehitleri andı.
PAJK'ın açıklamasında şunlar belirtildi:

"PKK özgürlük hareketinin öncü ve kurucu kadrolarından, kadın özgürlük hareketinin büyük mirasçısı Sara yoldaşı ve kadın özgürlük hareketi direnişçileri Rojbin ile Ronahi yoldaşları şehadetlerinin 10'nuncu yıl dönümünde anıyoruz. Özyönetim direnişi öncülerinden Sêvê, Fatma ile Pakize ve ikinci Paris katliamı şehitleri Evîn Botan, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerini anıyoruz. Faşist, katliamcı soykırımcı Türk devleti ile destekçisi uluslararası güçlerden özellikle Fransa devletinden hesap sorma kararlılığıyla mücadelemizi büyüteceğimizi belirtiyoruz. Bu tür katliamlarla hiçbir kirli hesap ile planın başarıya ulaşamayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Bizler Sara arkadaşın mücadele hattında direnen parti ve militanlar olarak 'Jin, Jiyan, Azadi' felsefesi ile her yere yayılan kadın devrimi ile bütün katliamların intikamını alacağız.

'İŞGALCİLERE BÜYÜK CEVAPLAR VERDİLER'

Özgürlük Hareketimizin öncüsü Sara arkadaş ile Rojbin ve Ronahi yoldaşlara karşı gerçekleşen 9 Ocak 2013 katliamının 10'uncu yılına giriyoruz. Soykırımcı sömürgeci Türk devleti Kürt soykırımı planını genişletme amacıyla 2013 yılında MİT organizesiyle bu katliamı gerçekleştirdi. Planı Ankara'da yapılan katliam Avrupa'nın merkezinde Fransa'nın başkenti Paris'te yürürlüğe konuldu. Bu katliamla Kürt soykırımı planı yeni bir aşamaya geçti. Tasfiye ve soykırım siyaseti on senedir Kürt ve kadın öncülerini hedefleyerek aralıksız devam ediyor. Söz konusu siyaset ve katliamın temelinde Önder Apo'ya yönelik gerçekleşen büyük komplonun sonuca götürülme çabası var. Önderliğimiz üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit de yürürlükte olan bu planın kirli yönünü oluşturuyor.
Halkımız Önder Apo, Kürt kadınları ile özgürlük gerillası öncülüğünde sergilediği tarihi direniş ile bu tasfiye ve soykırım siyasetini boşa çıkardı. AKP-MHP soykırım ve savaş hükümetine karşı 10 senedir aralıksız mücadele ediliyor. Özgürlük gerillası 2022 yılında Sara çizgisinde çelikten iradesi ile direnerek işgalci Türk devletinin planlarını boşa çıkardı.

Kürt kadın özgürlük hareketi Sara yoldaşın tarihi kişiliği üzerinde şekillendi. Sara arkadaşın Önder Apo ile büyük ve tarihi arkadaşlığı Kurdistan'da özgür kadın hakikatini yarattı. Sara arkadaş Apocu mücadele yürüyüşünde berrak su gibi aktı. Öncüsü olduğu 40 senelik devrim mücadelesinde 21'inci yüzyılda kadın devriminin çağdaş öncüsü oldu. Kürt özgürlük mücadele tarihinde özgür kadın ile özgür toplumun hafıza olmayı başardı. 'Jin, Jiyan, Azadî' Sara arkadaşın felsefesiydi. Bu felsefe Sara arkadaşın mücadelesiyle bedene kavuştu, direnişi ile yayıldı ve şehadetiyle tüm Kurdistan, Ortadoğu ve dünya ile buluştu. Sara arkadaş tarihimizin geçmişi, şimdiki zamanımız ve geleceğimizdir. Bu hakikatinden dolayı ve kadın kurtuluş ideolojisi mücadelesiyle kadın devriminin özgür geleceğini temsil ettiği için Sara arkadaş özellikle hedef seçildi.
Rojbin, Ronahi, Sêvê, Pakize, Fatma ve Evin arkadaşlar kadın özgürlük mücadelesinin gelişimi ve büyütülmesinde büyük emek vererek, öncülük ettikleri süreçlerde işgalcilere ağır cevap verdi. Kürt kadınının onurlu duruşuyla zulme karşı durdu, özgürlük yürüyüşünde kutsal değerleri temsil etti. Tereddüt etmeden Kürt kadınına öncülük etti. Sara arkadaşının temelini oluşturduğu kadın özgürlük ideolojisi çizgisinde mücadeleyi geliştirdi. Erkek-devlet zihniyetine ve onun sistemi olan kapitalizme baş kaldırdı, mücadele etti direndi. Bu onurlu duruşları hakim erkek-devlet sisteminin ret edilmesiydi. Devrimci kadınların özgürlüğe, kendi olmaya ve direnişe kilitlenmenin duruşuydu. Soykırım saldırılarına karşı sergilenen bu duruş var olan mücadelemizin fedai çizgisinin ölçüsü, mücadele ve direnişin büyütülmesinde temel ilke oldu.

'TÜRK DEVLETİ EN VAHŞİ VE KİRLİ YÖNTEMLERLE SALDIRIYOR'

İşgalci Türk devleti ile savaş yanlısı hükümeti AKP-MHP yıkıcı zihniyetini, imha siyasetini ve özgürlük hareketinin tasfiye edilmesi savaşını topyekün bir şekilde Kürtlere karşı sürdürüyor. Bunu da en vahşi ve kirli yöntemlerle yapıyor. 9 Ocak 2013 ile 23 Aralık 2022 tarihinde yapılan katliamlar soykırımcı Türk devletinin Kürt ve kadın öncülerine karşı yaptığı savaş suçlarının devamıdır. Faşist Türk devleti ikinci Paris katliamıyla Kürt ve Kürt kadınlarının en büyük düşmanı olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Türk devleti örgütlü, irade sahibi, kimlik ve kültürüne bağlı Kürt kadını ve gencini varlığına karşı en büyük tehdit görüyor. AKP-MHP faşist zihniyeti her dönemden daha fazla saldırgan olmuş durumda. Faşizm ve soykırım ideolojisiyle tüm halklara hükmetmek isteyen bu zihniyet sadece Kürt kadınlarına ve Kürt halkına karşı olmayıp tüm Ortadoğu ve dünya halklarına yönelik tehlike oluşturuyor. Onurlu duruşu ile Türk devletinin bu zihniyetinin farkında olan Kürt kadını ve Kürt halkı, örgütlü gücü ile şimdiye kadar Türk devletinden nasıl hesap sorduysa, mücadelesi ile katliamların intikamını aldıysa, bundan sonra da mücadelesini devam ettirecektir.

'TÜRK DEVLETİNİN YARGILANMASI İÇİN MÜCADELE BÜYÜTÜLMELİ'

Onurlu Kürt kadınlarının, Kürt halkının ve dostların ikinci Paris katliamı şehitlerini sahiplenme duruşunu selamlıyor ve sergiledikleri mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacağız. 9 Ocak katliamının 10'uncu yıl dönümünde Evîn yoldaşımız ile Kürt yurtseverleri Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl'a yönelik yapılan bu saldırının arkasında Türk devleti ve uluslararası güçlerin birçok kirli hesabı bulunuyor. Ancak halkımız, Kürt kadınları ve dostları halkımızın özgürlük mücadelesini sahiplenerek katliamın arkasındaki planları boşa çıkardı. Önder Apo bundan 10 sene önce Sara, Rojbin ve Ronahi arkadaşlara yönelik katliamı nasıl boşa çıkardıysa, bugün de Kürt kadınları ile halkımız politik tavrı ve mücadeleci duruşuyla ikinci Paris katliamını boşa çıkardı.

Kürt kadınları ve halkımızın 10 senedir Önderliğimiz ile özgürlük gerillası öncülüğünde katliamlara karşı geliştirdiği direniş ve mücadele ruhu ile Paris katliamının 10'uncu yıl dönümünde Paris'e akmalıdır. Faşist Türk devletinin topyekün savaşına karşı kadın, gençlik ile Kürtlerin topyekün direnişine ihtiyaç duyuluyor. Türk devletinin uluslararası alanda yargılanması için halkımızın hukuki mücadelesi yanında politik ve örgütlü mücadelesini büyütmesi gerekiyor. Kürt kadınları Sara'nın mücadele ruhu ve direnişçi duruşuyla 2023 mücadele yılına öncülük etmesi gerekiyor. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ve katliamların aydınlatılması için her alanda sesini yükseltmesi, eylemlere öncülük etmesi gerekiyor.

Bizler Kurdistan Kadın Özgürlük Partisi olarak Paris Katliam'ının 10'uncu yıl dönümünde katliamın aydınlatılması için mücadeleyi büyütme kararlılığımızı belirtiyoruz. Her iki Paris katliamının aydınlatılması, İmralı sisteminin yıkılması ve AKP-HP faşist iktidarının tamamen yıkılması için mücadelemizi sürdüreceğiz, Türk devleti ile işbirliği yapan uluslararası güçlerden de hesap soracağız.
Kürt kadını, halkımız mücadeleyi geliştirerek, direnişi büyüterek tüm katliamların hesabını soracak, katliamların aydınlatılması için de hukuki ve siyasi mücadeleden geri kalmayacaktır. Bu kararlılığımızla katliamlara karşı öfkemizi tekrar dile getiriyoruz."