PAJK: Zilan kararlılığı ve çizgisiyle mücadeleyi büyüteceğiz

PAJK Koordinasyonu:  Bizler Kürdistan Özgür Kadın Partisi olarak Zîlan (Zeynep Kınacı) yoldaş kararlılığında ve çizgisinde Türk faşizmine karşı mücadelemizi büyüteceğiz.

PAJK Koordinasyonu, 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı’nın (Zilan) şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

PAJK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Toplumsal tarihe iz bırakan, bireyin ait olduğu toplumla bütünleştiği kişisel tarihi ile toplumsal tarihi aynı momentte birleştirdiği anlar hep önemli anlar vardır. Zîlan (Zeynep Kınacı) yoldaşın 1996 30 Haziran'ı da yok edilmeye çalışılan bir toplumun altın harflerle yazıldığı tarih olmuştur. İşte bu kimlik, özgür kürt kadın kimliğinin daha kalıcı ve derinleşmesini sağlamıştır. Kürt Özgürlük Mücadelesine yeni bir taktikle hem eylem çizgisi hem de ideolojik doğrultu kazandıran partimizin sembolü Zîlan (Zeynep Kınacı) yoldaşı saygı ve minnetle anıyoruz.

ZİLAN YOLDAŞ YOL GÖSTERİCİ OLDU

1996 30 Haziran'ı Kürt Özgürlük Mücadelesi açısından saldırıların yoğunlaştığı bir yıl olmuştur. 6 Mayıs'ta Önderliğimize karşı suikast saldırısı yapılmış. Yüzlerce insan Türk devletinin faşist işkence uygulamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştır. Gerillaya dönük kapsamlı saldırılarla Kürt halkının varlığını garanti altına alan tüm güçler faşist Türk devletinin saldırıları altındaydı. Zîlan yoldaş Dersim'de Türk devletinin Kürdü bitirdik dediği şehirde, Türk ordusuna karşı fedai eylem yapmıştır. Zîlan yoldaşın bu eylemi Önderliğimizin özgürlük persektiflerinde "Zîlan önünde eğilmesi gereken bir tanrıçadır. Şahadetlerin toplam ifadesi, ideolojik donanımın üst düzeyde temsili, duygunun, düşüncenin bireyi aşarak, toplumun örgütlü dili haline geldiği Zîlan gerçeği ile kurumlaşarak, kurtuluş çizgisinin somut ifadesi olmuştur. Bu nedenle özgür yaşam uğruna ne varsa, ulusal aşk, özgür kadın ve erkek, her türlü geriliğin reddine dayalı ilkeli bir yaşam, bunun için de düşmana karşı müthiş bir kin ve kıyasıya savaşım Zîlanlaşma çizgisinin kapsamıdır. Bu çizgi, ideolojik, felsefik olduğu kadar duygunun en üst düzeyde temsilidir" değerlendirmesini yaparak Zîlan yoldaşın eyleminin tarihselliğine vurgu yapmıştır. Bu değerlendirmeler ışığında Kadın hareketimiz yeni bir ideolojik kimliğe doğru kararlı ve güçlü yürüyüşünü derinleştirmiştir. Kadın Özgürlük Mücadelemizin partileşmeşsinde Zîlan yoldaş yol gösterici olmuştur.

Partimizin sembolü Zîlan (Zeynep Kınacı) yoldaşın eyleminin ardından geçen 24 yılda Kürt kadınları ideolojik doğrultularını, siyasi kararlarını ve öz savunmalarını bu çizgi doğrultusunda örgütlemişlerdir. Zîlan çizgisi özgür yaşam, özgür kadın erkek ilişkileri anlamında kendini sorgulama ve yeniden inşa etmenin perspektifi olmuştur. Yoldaşın eyleminden bu güne kadar geçen 24 yılda kadınlar ideolojik doğrultularını, siyasi kararlarını ve öz savunmalarını bu çizgi doğrultusunda örgütlemişlerdir. Yaşamın anlamlı ve özgürlükle örülmesiyle ancak yaşanılabileceğini kendi eylemiyle ortaya koyan Zîlan yoldaş, yaşam manifestosu olmuştur. Zîlan (Zeynep Kınacı) yoldaş PKK ve PAJK’ın temel karakteri, özgür insan, özgür kadın duruşu olmuştur. Zîlan yoldaş özgür kadın kimliğini kendinde inşa ettikçe toplumuyla buluşmuş, partileşmiştir. Tek bir kişilikte parti karakterini, duruşunu, ilişkilenme biçimini, kararlılığını ve kendini eyleme dönüştürmeyi tüm bölge halklarına göstermiştir.

FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ

Bugün de dünya konjektürü Kürtler için soykırım gerçeğini gösteriyor. Türk devleti AKP-MHP rejimiyle birlikte daha bir faşistleşmiştir. Kürdün Türkiye sınırları içinde ve dışında hiçbir kazanımı olmaması için büyük bir saldırı başlatmıştır. Bu saldırılarında PKK’yi terörize ederek yapmaya çalışmaktadır. Türk devleti PKK’yi tasfiye ederek Kürtlük adına özgürlük ve demokrasi adına Kürdistan’da, Türkiye’de, Suriye’de Irak’da, İran’da bölgede özgürlük ve demokrasi adına ne varsa yok etmek istemektedir. Bu nedenle Kürt çocuklarına, kadınlarına, erkeklerine, yaşlılarına doğasına, tarlasına, bağına bahçesine saldırmaktadır.

Bizler Kürdistan Özgür Kadın Partisi olarak Zîlan (Zeynep Kınacı) yoldaş kararlılığında ve çizgisinde Türk faşizmine karşı mücadelemizi büyüteceğiz. Zîlan yoldaşın önümüze koyduğu yaşam manifestosu, özgürlük, demokrasi ve adalet dışında bir yolu göstermemektedir. Şahatedinin 25. Yılına girerken, Zîlan yoldaş şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anıları mücadelemize ışık tutuyor diyoruz.”