Pınar Gültekin’in katledilmesi Hatay’da protesto edildi

Muğla’nın Ula ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katledilmesine tepkiler dinmiyor. Kadınlar bugün de çeşitli illerde eylem yaparak kadın katliamlarına karşı ses çıkardı.

İskenderun Kadın Platformu, düzenledikleri yürüyüşle Muğla’nın Ula ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katledilmesini kınadı. Eski Bit Pazarı'nda "Yasta değil, isyandayız" pankartını ve "Kadınları değil, erkek şiddetini engelle", "Taciz, tecavüze hayır", "Pınar, Seher, Fatma onurumuzdur", "İstanbul Sözleşmesi'ni uygula", "6284'ü uygula, kadın cinayetlerini durdur" dövizlerini taşıyan kadınlar, alkış ve sloganlarla Boyacılar Parkı'na yürüdü.

Artık yeter, yaşamak istediklerini söyleyen İskenderun Kadın Platformu Üyesi Belgin Ayrancı Kartal, ölmek değil yaşamak istediklerini ifade etti. Erkek şiddetinden ve katliamlarından nefes alamadıklarını belirten Kartal, özgürlüklerinden ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Kartal, "Bizler sokaklardan, mahallelerden, amfilerden, mahkeme salonlarından, bulunduğumuz her yerden bir an olsun ayrılmayacağız. İlmek ilmek ördüğümüz dayanışmamızla tecavüzcüleri, istismarcıları, katilleri, erkek adaleti alaşağı edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ne, 6284’e el uzatanlar bu katliamlara ortaktır. Eşit ve özgür yaşabilmek için, kız kardeşimiz Pınar için, hepimiz için her yerde isyandayız. Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284'ü uygulayın. Pınar Gültekin, Seher Tokoğlu, Fatma Altınmakas ve katledilen tüm kadınlar isyanımızdır, İstanbul Sözleşmesi’ni değil cinayetleri önleyin" ifadelerini kullandı.