RAJIN’dan ‘Kürt Kadın Gazeteciler Günü’ açıklaması

Özgür Kadın Basını (RAJIN), Kürt Kadın Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Gurbetelli Ersöz ve Nagihan Akarsel’i andı.

RAJIN, “Devrimci, gazeteci ve kadın özgürlük çizgisinin öncüleri Gurbetelli Ersöz ve Nagihan Akarsel şahsında tüm özgür basın şehitlerini anıyoruz. Hakikat arayışlarının önünde saygıyla eğiliyor, mücadeleye devam sözümüzü yineliyoruz” dedi.

Kadın devriminin hakikatini ilan etmekte ısrarcı olacaklarını belirten RAJIN, direnen ve özgürlüğü seven kadınların düşüncelerinin, umutlarının, ideallerinin ve mücadelelerinin sesi ve kalemi olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Açıklamada Süleymaniye’de 4 Ekim’d katledilen Nagihan Akarsel’e ilişkin şunlar ifade edildi: “Jineolojî Araştırmaları Merkezi’nin Devrimci, Gazeteci ve Akademisyeni Nagihan Akarsel, Kuzey Kürdistan’da uzun yıllar Gurbetelli ve direnişçi kadınların çizgisinde özgür medyaya emek verdi. İşgalci Türk devletinin her türlü baskı ve vahşi saldırılarına karşı her zaman direndi. Ardında hem özgür basın için hem de kadın bilimi için bir hatıra ve bir araştırma hazinesi bıraktı. Kadın duygularıyla, kadın inancı ve umuduyla, kadın hakikatine ve bilimine doğru yürüdü. Kadın bilimini tüm dünya kadınlarına yaymak için uğraşıyordu. Özellikle Güney Kürdistan ve Rojava’da Jineolojî bilimini kadınlarla birlikte hayata geçirmek ve okullardan evlere kadar her yeri Jineolojî akademisi haline getirmek için çabaladı.”

Açıklamada ayrıca Türk devletinin, 7 Ekim 1997’de devrimci ve gazeteci Gurbeteli Ersöz’ü şehit ettiği gibi, Kürt halkına, özgürlük hareketine ve özellikle kadın kurtuluş devriminin önde gelen kadınlarına karşı düşmanlığını aynı zihniyetle sürdürmekte ifade edildi.

RAJIN, şöyle noktaladı:  “’Jin, Jîyan, Azadi’ felsefesi ile inanıyoruz; hakikat hiçbir zaman karanlıkta kalmayacak. Bugün Gurbetelli’nin, Nagihan’ın ve binlerce hakikat arayışçısının mücadelesini, kadın devrimi gerçekleşene kadar büyük bir kararlılık ve kararlılıkla sürdürme sırası bizdedir.”