GÖRÜNTÜLÜ

‘Rêber Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi daha da büyüteceğiz’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun bugün İmralı tecrit sistemi ile devam ettiğine dikkat çeken gerillalar Botan Kato ve Rûken Cizîr, “Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadeleyi daha da büyütmeliyiz” çağrısında bulundu.

9 Ekim 1998 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik başlatılan Uluslararası Komplo’nun üzerinden 26 yıl geçti. Kurdistan Özgürlük Gerillaları Botan Kato ve Rûken Cizîr, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin daha da yükseltilmesi çağrısında bulundu.

ANF’ye konuşan gerillalar, Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki ağır tecride de dikkat çekerek, Uluslararası Komplo’yu değerlendirdi.

HPG gerilla Botan Kato: Öncelikle Rêber Apo’nun İmralı direnişini selamlıyorum. 26 yıldır egemen güçler Kürt halkına yönelik katliamlar gerçekleştiriyorlar. Egemen güçlerin tamamı uluslararası komploda yer aldı. Rêber Apo, bu komploya karşı 26 yıldır aralıksız bir şekilde eşi benzeri olmayan bir direniş ve mücadele sergiliyor. Önderliğimize yönelik gerçekleştirilen komploya ortak olan güçler, tüm insani değerleri ayaklar altına alarak toplumun tüm kazanımlarını çıkarları için, iktidarları için kullanmışlardır. Bu yüzden komployu tecrit ve işkence ile sürdürerek hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Halkımız, gençler ve kadınlar, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için görev ve sorumluluklarını yerine getirmelidir.

MÜCADELEYİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARACAĞIZ

YJA Star gerillası Rûken Cizîr: Düşman Uluslararası Komplo ile Rêber Apo şahsında Kürt halkını yok etmek istedi. Kürt halkı Rêber Apo’nun yarattığı direnişle ayakta kalabildi. Bundan dolayı halkımızın Önderliğe çok daha fazla sahip çıkması ve komploya karşı sessiz kalmaması gerekir. Sessizlik, tecrit ve işkence sisteminin her geçen gün daha da derinleşmesini sağlıyor. Rêber Apo özgür olmayana dek ne kadınlar ne de halk özgür olabilir. Kurdistan gerillaları olarak komploya karşı Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadeleyi en üst düzeye çıkaracağız. Özellikle kadınlar ve gençler, Önderliğin fiziki özgürlüğü için sorumluluklarını yerine getirmeli.