Kadınlar Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti

Barış Anneleri, Kadın Platformu, HDP'liler, Urfa Adliyesi önünde 3 yıldır Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Riha’da Barış Anneleri, Kadın Platformu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilli Ayşe Sürücü, HDP Gençlik Meclisi ve Demokratik Öğrenci Meclisi üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Topçu Meydanı’nda yaptıkları açıklamanın ardından Urfa Adliyesi önünde 3 yıldır Adalet Nöbeti’nie devam eden Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Barış Anneleri öncülüğünde kadınlar, “Jin, jiyan, azadî" sloganıyla Urfa Adliyesi’ne kadar yürüyüş düzenledi. Ziyarette konuşan Barış Annesi Adalet Çay,  “Halen Emine annenin adalet talebi yerine gelmiş değil. Barış Anneleri olarak, adalet ve barış istiyoruz. Artık hiçbir anne ağlamasın. Sonuna kadar Emine annenin yanında olacağız” dedi.

Emine Şenyaşar ise, herkes için adalet istediğini belirterek, “Artık yeter adalet yerini bulsun. Oğlum kaç yıldır cezaevinde, artık serbest bırakılsın. Hastane de insanlar katledilmez. İktidar da onları koruyor” diye konuştu.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Emine Şenyaşar’a atfettiklerini söyleyen HDP Gençlik Meclisi üyesi Senem Eriş ise şunları belirtti: 

“Adalet talebi yerine gelinceye kadar ve gerçek katiller yargılanıncaya kadar Emine annenin yanında olacağız. Emine annenin mücadelesine sahip çıkarak, mücadeleyi daha da büyüteceğiz.”