RJAK, Mamoste Şemal'i andı

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), katledilen Tevgera Azadi Yönetim Kurulu Üyesi tarihçi, şair ve yazar Suheyl Xurşid Eziz’i (Mamoste Şemal) andı.

RJAK, Mamoste Şemal’in katledilmesinin faşist Türk devleti ve uşaklarının halkın mücadelesi karşısında nasıl çaresiz kaldığını ve korkakça saldırdığını gösterdiğini belirtti.

RJAK,  “Düşman ve uşakları, katlederek özgürlük talep eden halkın özellikle de Enfal katliamını yaşamış Germiyan halkının iradesini kıramayacağını iyi biliyor. Mamoste Şemal’i kısa süre de olsa tanımış biri onun yurtseverlik bilinciyle dolu olduğunu iyi bilir. O, mücadele hattının emekçi bir öncüsüydü. Mamoste Şemal demokratik ulus ruhunu ve halkların birlikte yaşamını savunduğunu eylem ve düşünceleriyle ortaya koyduğu için hedef alındı” diye kaydetti.

Düşmanın her zaman halklar arasında çatışma çıkarmaya ve bu çatışmalar üzerinden ömrünü uzatmaya çalıştığı ve bu sebeple özgürlük talep edenleri hedef aldığını ifade eden RJAK, “Mamoste Şemal’in özgürlük, demokrasi ve adalete kavuşma umudunu gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.