'Rojbîna me' kitabı Strasbourg’ta tanıtıldı

Andre Metayer'in yazdığı 'Rojbîna me (Bizim Rojbin)' kitabı, Strasbourg'ta tanıtıldı.

'Rojbîna me (Bizim Rojbin)' kitabının yazarı Andre Metayer, Strasbourg’ta eserine konu olan Fidan Doğan’nın yaşam mücadelesini Fransız kitleye anlattı. Bretonya Kürt Dostluk Derneği adına onursal başkan sıfatıyla kitabı 50 kadar fotoğrafla derleyen Andre Metayer, Doğan'ı 'Kürt halkının özgürlük mücadelesini, her ortamda güler yüzlü fakat kararlılıkla yürüten hümanist bir militan' olarak tanıttı. "Rojbin'i kimi zaman konferans verirken, kimi zaman koşuştururken, kimi zaman mutfakta yemek yaparken ama hep güler yüzle hatırlıyorum" diyen Metayer, "Paris cinayetinin emrini verenlerin bilindiğini fakat adalet önünde ve insanlık vicdanında aleni olarak mahkûm edilmeleri için Fransa yargısının ve devletinin değersiz gerekçelerin arkasına sığınmaması gerektiğini söyledi. "Rojbin’in, Sakine’nin ve Leyla’nın arkadaşları olarak buna buna göz yummayacağız" diye ekledi.

'MÜCADELELERİNE SAHİP ÇIKILMALI'

Strasbourg Zin Kadın Derneği ve Kürt halkının Alsas'taki dostları nın ortaklaşa organize ettiği etkinliğe HDP Avrupa Konseyi Temsilcisi Fayık Yağızay, Fransa Halklar Arası Dostluk Derneği (MRAP) ve Fransız kadın hareketi temsilcileri katılım gösterdi. Dernek Eş Başkanı Bernard Revolant, Strasbourg Belediyesi'nin Fidan Doğan için anıt yapmasını istedi. Diğer Eş Başkan Jacquelin Keleş de, üç devrimci kadının mücadelesine sahip çıkmak için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasına sahip çıkmak gerektiğini söyledi. 

'KARARLI, HER KESİME HİTAP EDEN...'

HDP Avrupa Konseyi Temsilcisi Fayık Yağızay, Fidan Doğan'la Avrupa kurumlarında birlikte diplomasi mücadelesi yürüttüklerini söyleyerek, "Çalışmalarda amacına odaklanan, kararlı, koparıcı ve her kesime rahatlıkla hitap eden ve sonuçta dost kazanan bir yoldaş" dedi.