Rusya Kürt Kadın Hareket ulusal birliğe çağırdı

Rusya Kürt Kadın Hareketi, KDP'nin işbirlikçi uygulamalarını kınadı, kamuoyunu kirli ittifaka karşı birlik olmaya çağırdı.

Rusya Kürt Kadın Hareketi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Zînî Wertê alanı etrafında yaşanan gerilime dikkat çekildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Faşist Türk devleti Efrîn’den Maxmûr’a kadar Kürt yerleşim alanlarına yönelik yaptığı saldırılarla birlikte Kürt kanını dökmeye devam ediyor.
Bölgede Kürt kazanımlarını kanla bastırmak isteyen Türk devleti, işbirlikçi bazı Kürt güçlerinide yanına alarak bölgeyi kaosa sürükleme çabasındadır. Son dönemde Zînî Wertê bölgesinde meydana gelen gerilim bu kirli oyunun bir parçasıdır.
KDP, Zînî Wertê alanına askeri yığınak yaparak bölgede Kürtler arasında bir çatışmanın önünü açmaktadır. Oysa Kürtlerin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu böyle hassas bir süreçte KDP’nin takındığı tavır ve saldırgan yaklaşım hiçbir Kürt tarafından kabul edilemez.
Kürdistan'ın özgürlüğü için bedenini siper eden ve toprağa düşen fedakâr şehitlerimizi andığımız Mayıs ayında, Kürtler arasında meydana gelebilecek bir savaşın en çok Kürtlere ve onların kazanımlarına zarar vereceğine olan inancımızla KDP’yi bir an önce Türk devletiyle kurduğu kirli ittifaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Kürdistan'ın şu an savaştan çok barışa ve kazanımlarını korumaya ihtiyacı vardır.
Halkımızı bu kirli ittifakı boşa çıkarmak için duyarlı olmaya çağırıyoruz."