‘Saldırılar Türk devletinin gerçekliğini gösteriyor’

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki sivillere ve kadınlara yönelik saldırılarını kınayan Efrîn Özerk Yönetimi, “İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrînli halkımıza yönelik suçlarını kınıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Özerk Yönetimi Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınların öncülüğünde süren mücadeleye dikkat çekti.

“Ortadoğu’da halkların diktatör ve milliyetçi sistemlere karşı verdiği mücadele, Kuzey ve Doğu Suriye’de, kadınların öncülüğü ile farklı özelliklere sahip olmuştur. Özellikle Kürt kadınlar yeni dönemin öncüsü olmuş, komutanlık ve savaşçılık yaparak öncülük rolünü oynamıştır. Toplumu örgütleyen kadınlar öncülüğünde DAİŞ ve Türk devleti destekli diğer radikal gruplar ortadan kaldırılmıştır. Faşist Türk devleti bütün imkanlarıyla Kürtler başta olmak üzere halkların iradesini kırmaya çalışmış; Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî topraklarını işgal etmiştir” denilen açıklamada Efrîn’in işgal edildiği günden bu yana Türk devleti ve çetelerinin sivillere karşı kaçırma, işkence ve katliam gibi vahşetlere imza attığı kaydedildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Çeteler kadınları kaçırmış, kadın kutsallığına saldırmıştır. Son olarak El Hamzat çetelerinin zindanında Kürt ve Arap kadınların bedenleri teşhir edilmiştir. Türk devleti bütün insani, dini ve uluslararası değerleri ayaklar altına almıştır.

Efrînli kadınların kutsallığına yapılan saldırılar Türk devletinin gerçeğini ve halkların katliamlarıyla dolu tarihiyle birlikte radikal silahlı grupların gerçekliğini gözler önüne sermektedir.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrînli halkımıza yönelik suçlarını kınıyoruz. İşgal ettiği bölgelerdeki sivillerin güvenliğinden sorumlu olan Türk devleti, bu suçların doğrudan odağıdır.

Tüm bunlara karşı uluslararası toplumun sessizliğini kınıyor ve uluslararası topluma, görevlerini yerine getirmesi ve Efrîn’deki işgalcilerin yargılanması için harekete geçilmesi çağrısında bulunuyoruz.”