SKB: Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir!

TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın kimyasal silah kullanımına dair araştırma istediği için hedef gösterilmesi ardından tutuklanmasına tepki gösteren SKB, “Hakikatin ve haklılığın savunucusu Şebnem Korur Fincancı kadınların onurudur” dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sabah saatlerinde tutuklanmasını yazılı açıklama ile kınadı.

Açıklama şöyle:

“AKP-MHP faşist iktidarının kimyasal silah kullanıldığına dair araştırılmasını istediği için hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Hakikatleri savunan, onurlu bir bilim insanı olarak görev aldığı tüm kurumlarda haklının ve ezilenlerin, devlet şiddetine ve işkenceye uğrayanların yanında olan Şebnem Hoca, medya savunma alanlarında kimyasal silah kullanımını teşhir ettiği için cezalandırılmak istenmektedir. Suçun örtbas edilmesi için saldırıya geçen faşist şeflik, ayrıca Fincancı'nın başkanlık görevinden alınması ve yerine yeni ismin seçilmesini isterken, TTB'nin merkez ve tabip odalarının sorumlu organlarının da görevden alınarak yenilerinin seçilmesini istiyor.

Günlerdir saray medyası eliyle, bizzat Erdoğan ve Bahçeli'nin kendisi ve onların yardakçıları  Şebnem Hoca'nın susturulması çağrıları yaptı, algı operasyonları yürüttü. Kimyasal silahlarla gerçekleştirdikleri katliamların üstünü örtebilmek, insanlığa karşı işledikleri suçları bertaraf edebilmek için şimdi de mesleğini onuru ile gerçekleştiren, aynı zamanda  insan hakları savunucusu olan Şebnem Hoca' ya saldırıyorlar. Bildiklerini söylemekten asla vazgeçmeyen Şebnem Hoca direnen kadınların onurunu amasız ve fakatsız tutumuyla bir kez daha göstermiş oldu.

Kimyasal silahlarla katledilen kürt halkının onuru olan savaşçıların, gerilla kadınların faşizme olan öfkesini kuşanma zamanıdır. Gözaltı ve tutuklama saldırılarına karşı sesimizin boğulmasına izin vermeyelim. Hakikatin ve haklılığın savunucusu Şebnem Korur Fincancı kadınların onurudur! Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir!”