SKB salgın yasaklarına rağmen şiddete karşı sokaktaydı!

Sosyalist Kadınlar Birliği, kadınlara karşı uygulanan erkek şiddetini protesto etmek için 'Bulunduğumuz her yeri eylem yeri yapalım' çağrısı ile Çarşamba eyleminin ikinci haftasında Avrupa'nın bir çok kentinde sokağa çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, Strasbourg Kemeri önünde SKB üyeleri kadınları 25 Kasım'da sokak çağırdı. Kadınlar şiddete karşı öz savunma ve İstanbul sözleşmesinin uygulanması taleplerin yer aldığı afişleri meydana astı.

"Kadına yönelik şiddete son!" imzalı pankartın taşındığı eylemde, Fransızca, "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları atıldı. Ayrıca Paris'in Drancy bölgesinde de SKB üyeleri tarafından afişleme yapıldı.

ALMANYA

Almanya’nın da birçok kentinde sokağa çıkan SKB üyeleri, Mannheim Paradeplatz meydanı, "Kadına yönelik şiddete karşı özsavunmaya" afişleriyle donatıldı.

Nürnberg de Luipolhain parkın bulunduğu işlek caddedeki üst geçide Almanca, "Kadın katliamlarına karşı özsavunmaya" dövizleri asan kadınlar, meydana da "Erkeğin psikolojisi bozuk dediniz ceza indirimi verdiniz, istanbul sözleşmesini uygula!" dövizleri bıraktı.

Köln ve Stuttgart merkezlerinde de erkek ve devlet şiddetini protesto eden, "Kadın katliamlarına karşı özsavunmaya!" afişleri asıldı.

SKB ayrıca Berlin'de kadınlara cinsel istismarda bulunan bir erkeği sosyal medyada teşhir etti.

BELÇİKA

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Krainem metrosu önünde ve Anvers Meer çarşısında eylemler gerçekleştirildi.

Kadın katliamlarını simgeleyen kırmızı ayakkabıların yere bırakıldığı eylemlerde, "İstanbul sözleşmesini uygula" ve "Kadın katliamlarına son" dövizleri taşındı.

HOLLANDA

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Osdorp Centrum'da ise 25 Kasım'a çağrı bulunulan Çarşamba eyleminde, "Kadın katliamlarına karşı Özsavunmaya, erkek şiddetine karşı sokak şiddeti" dövizleri meydana asıldı.