SKM: Gülistan Doku isyanımız vazgeçmeyeceğiz

SKM, 131 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun akıbeti açığa çıkana kadar susmayacaklarını ve olayın üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Süreyya Operası önünde yaptığı basın açıklamasıyla, Dersim’de 131 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun akıbeti sordu. Polis ablukası altında gerçekleşen eyleme, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut destek verdi.

Gülistan Doku’yu bulacağız yazılı pankart ve koruma yargıla”, “Vali barajı boşalt dövizleri taşındığı eylemde, sık sık, Gülistan Doku isyanımızdır”, “Koruma, aklama, yargıla sloganları atıldı. SKM’li kadınlar adına açıklamayı okuyan Ezgi Bahçeci, Gülistan Doku’nun 131 gündür kayıp olduğunu ancak onu bulmak için devletin hiçbir girişimde bulunmadığını söyledi.

ÖFKELİYİZ

Gülistan Doku’yu sormaktan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti: Nadira Kadirova’nın dosyasının kapatılmasına, gerçek adalet yerine erkek adaletinin uygulanarak iyi hal indirimi verilmesine, infaz yasası ile kadın düşmanlarının tahliye edilmesine, cinsel istismar yasasının geçirilmeye çalışılmasına öfkeliyiz!

Uzunçayır Barajı’nın boşaltılmamasına, barajın Dersim kadınlarına mezar olmasına, Gülistan Doku’nun son görüntülerinin çözülmemesine öfkeliyiz.

Bir annenin, bir ablanın barajda yapılan her arama sonrası Gülistan’ı bulma umuduyla koşmasına, anneler gününde annesinin kızını doya doya öpememesine öfkeliyiz.

Kirli savaş yöntemleriyle Dersim’de kadınların katledilmesine, Gülistan Doku en son Zainal Abarakov’un arabasına binerken görülmesine rağmen Abarakov’un tutuklanmamasına öfkeliyiz.

Gülistan Doku nerede sorusunu soranlara ‘terörist’ denilmesine, sokaklarda Gülistan Doku’yu arama mücadelesinin engellenmesine öfkeliyiz.”

Kadın cinayetleri politik olduğunun altını çizen Bahçeci, kadın düşmanı politikalara, kadın katliamlarına karşı mücadeleyi ve isyanı büyüteceklerini vurgulayarak, “Gülistan Doku bulunana ve akıbeti açığa çıkana kadar susmayacağız, olayın üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.