Kadınlar diktatörün yargılanması için eylemde

Stockholm ve Kopenhag'da Kürt kadınları, “Diktatörün yargılanması için 100 neden” kampanyası kapsamında Erdoğan ve kadın katillerinin yargılanması için eylem gerçekleştirdiler.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) geçtiğimiz haftalarda “Diktatörün yargılanması için 100 neden” kapsamında başlattığı kampanya çerçevesinde İsveç'te eylemler sürüyor.

Amara Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine saat 18.00'de Stockholm'un en işlek caddesinde kadınlar bir araya geldi.

Türk devleti, himayesindeki çete grupları, DAİŞ ve erkekler tarafından katledilen bir grup kadının fotoğraflarını sergileyen ve önlerinde mumlar yakan kadınlar, ellerinde kadın katliamlarını kınayan dövizler taşıdı.

Eylemcilerden Ayşe Göktepe, kampanya kapsamında imza toplamaya başladıklarını ve onbinlerce kişinin kampanyaya katılmasını hedeflediklerini söyledi. Kürdistanlı kadınlar ve dostlarına kadın cinayetlerinin durdurulması ve diktatör Erdoğan'ın yargılanması için düzenlenen eylemlere katılmaları çağrısı yapıldı.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da Sevê Kadın meclisi tarafından Nytorv caddesinde bir stant açılarak, Trük devletinin suçları ve kadına yönelik şiddet anlatıldı.

Eylem saat 17.00'de başladı. Çevredekilerin yoğun ilgisini çeken eylemde, diktatörün yargılanması için imza toplandı ve bilgilendirmede bulunuldu.

Kadınlar, mücadeleyi yükseltecekleri mesajını verirken, sloganlar eşliğinde eyleme son verdi.