Stuttgart’ta görkemli 25 Kasım yürüyüşü

Stuttgart’ta erkek şiddetine karşı gerçekleştirilen görkemli gece yürüyüşünde “bir kadın partisi olan PKK”nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü de selamlandı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Yekîtiya Jinên Kurdistan ên li Elmanya (YJK-E) Stuttgart’ın da içinde bulunduğu "Aktionbündnis 8.März" Platformu’nun organizesiyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gübü kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş öncesi yapılan açıklamalarda ataerkil sistemin şiddetiyle katledilen tüm kadınlar anıldı.

Kadınların yaşamın her alanında maruz bırakıldığı emek sömürüsüne, cinsiyetçiliğe, taciz ve tecavüze, mobbinge ve tüm adaletsizliklere dikkat çekilerek, buna karşı mücadele etme kararlılığı vurgulandı.

Avrupa Ķürt Kadın Hareketi(TJK-E) 'nin hazırladığı 25 Kasım bildirisi okunmadan önce bir kadın partisi olan PKK'nin kuruluşu selamlanarak, "Bugün biz Kürt kadınlarının doğum günü ve bunun heyecanını yaşıyoruz" denildi.

Anlamlı selamlama kitle tarafından coşkuyla karşılandı.

Eril zihniyetin tavan yaptığı kapitalist modernitenin sömürü ve işgal planlarının baş hedefinde Kürt kadınları şahsında aslında tüm direnen kadınlar olduğu belirtildi. Buna karşı ise yürütülen kadın özgürlük mücadelesinin gittikçe daha da büyüdüğü vurgulandı.

Yürüyüş boyunca sık sık "Jin, jiyan, azadî" , "Kadınlar savaşıyor, patriyarkal sistemi parçalıyor" ," Mücadele eden kadın, yaşayan kadındır" sloganları atıldı.

Eylem; taciz, tecavüz ve şiddete maruz bırakılan kadınların kaleme aldığı mektupların okunması ve yaşamını yitiren kadınların anısına yakılan mumların suya bırakılmasıyla son buldu.