TAJÊ: İmralı duvarlarını yıkacağız

Tevgera Azadiya Jinên Êzidî (Êzidi Özgür Kadın Hareketi-TAJÊ), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik sessizliğe tepki göstererek, “Mücadeleyle İmralı duvarlarını yıkacağımızı söylüyoruz" dedi.

TAJÊ, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride ilişkin Şengal’de bir açıklama yaptı.

Eski Çarşısı’nda (Suka Kevin) yapılan açıklamayı Nesrin Sadun okudu.

Açıklamada, “Bilindiği üzere Önder Apo, 24 yıldır İmralı Cezaevi’nde ağır tecrit altında tutuluyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır kendisinden haber alınamıyor. İşgalci Türk devleti ve ortaklarının tecrit, baskı ve işkencelerine rağmen Önder Apo 24 yıldır savaşıyor ve direniyor” denildi.

TAJÊ, “Önder Apo’nun bu direnişi tüm dünyaya yayıldı. Bugün Kürdistan’ın dört parçasında ve uluslararası kamuoyunda Önder Apo’nun özgürlüğü talep ediliyor ve fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadele ediliyor” diye ekledi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Biz Êzidi toplumu ve Êzidi kadınları olarak Önderliğin fikirlerinde tüm kadınların özgürlüğünü görüyoruz. Önder Apo, kadınların özgürlüğü için eşsiz bir mücadele yürüttü ve özgür bir yaşam sürme fırsatı yarattı. Êzidi Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) olarak tüm kadınlara sesleniyoruz. Önder Apo’nun fikirlerini sonuna kadar desteklemeli ve fiziki özgürlüğü için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeliyiz. Son olarak AKP-MHP faşist devletinin ve ortaklarının planlarının boşa çıkacağını, mücadeleyle İmralı duvarlarını yıkacağımızı söylüyoruz.”