TAJÊ'den çağrı: Kadınlar için sesinizi yükseltin

TAJÊ, Türk devletinin Efrîn'de kadınlara dönük saldırılarına dikkat çekerek, herkesi sesini yükseltmeye çağırdı.

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), yazılı açıklama yaparak, Türk devletinin Efrîn’de kadınlara yönelik saldırılarını kınadı.

'DÜN ŞENGAL'DE, BUGÜN EFRÎN'DE'

Açıklamada, "Şengal’e yapılan saldırıda nasıl ki kadınlar hedef alındı, binlerce Êzidî kadın tutsak edildi, öldürüldü, köle pazarlarında satıldı ve her türlü işkenceye maruz kaldıysa, bugün de aynı şey Efrîn’de Türk çetelerinin eliyle kadınlara yapılmaktadır. Bu 3 Ağustos 2014’ün (DAİŞ’in Şengal saldırısının) devamıdır" denildi.

"Bu temelde insan hakları ve kadınları savunduğunu belirten tüm kurum ve kuruluşlara, bu vahşi saldırılar karşısında ayağa kalkmaları ve sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bununla birlikte tüm dünya kadınlarına, Türk devletinin kadınlara yönelik saldırılarına karşı durmaları çağrısı yapıyoruz" diye kaydedildi.

'GÜCÜMÜZÜ BÜYÜTECEĞİZ'

TAJÊ, açıklamasının sonunda ise "Dün Şengal’de, bugün Efrîn’de Türk devleti Kürtleri imha etmek istiyor. Çok iyi bilinmelidir ki kadınları ortadan kaldırmak isteseler bile kadınlar olarak gücümüzü ve örgütlülüğümüzü güçlendirecek ve daha da büyüteceğiz" dedi.