'Teslimiyeti kabul etmeyen kadınlar yıllardır direniyor'

Bêrîtan'ın şehadetinin ardından kadın ordulaşmasının ilan edildiğini söyleyen YJA Star gerillaları, köleliği ve teslimiyeti kabul etmeyen kadınların yıllardır düşmana karşı direndiğini vurguladı.

YJA Star gerillaları Stêra Sîser, Çavrê Zagros ve Çekjîn Delîl, şehit Berîtan'ın (Gülnaz Karataş) şehadetinin ve aynı zamanda kadın ordulaşmasının 30. yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk faşizmine karşı Sara ve Rûken’in Mersin’deki fedai eylemini işaret eden gerillalar, “YJA Star olarak her yerdeyiz” dedi.

YJA Star gerillalarının değerlendirmeleri şöyle:

Stêra Sîser: Şehit Bêrîtan'ın (Gülnaz Karataş) şehadet yıl dönümü vesilesiyle tüm şehit yoldaşlarımızı saygı ile anıyorum. Heval Bêrîtan kadınların Türk ordusuna ve tüm dünyaya karşı savaşabileceğini bizzat ispatladı. Sistemde kadının iradesini yok etme üzerine politikalar yürütülüyor. Kadın sadece ev işi yapan, ailenin bir aracı olarak görülüyor. Ancak heval Bêrîtan gibi şahsiyetler kadınlara yönelik bu algıyı değiştirdi. Heval Sara, Bêrîtan, Delal ve kadın devriminde emeği geçen tüm kadınları bir kez daha anıyoruz. Bu arkadaşlara borçluyuz ve direniş miraslarına layık olmaya çalışıyoruz.

Heval Bêrîtan'ın eyleminden sonra kurulan kadın ordumuz 30. yıla girdi. 30 yıldır bu uğurda emek ve canını veren yoldaşlarımızın takipçisi olacağız. Kadın yoldaşlarımız erkek egemen sisteme karşı boyun eğmedi ve yıllarca mücadele etti. Önder Apo'nun düşünceleri ve felsefesi sayesinde kadınlar kendilerini tanıma düzeyine ulaşmıştır. Artık kimse kadınların önünde duramaz. Kadınlar özgür olmak istiyor ve bu onların hakkı. Bugün kadınlar tüm yaşamları ve özgürlükleri için savaşıyorlar. Dağlarda bunun mücadelesini veren gerillalar da savaş mevzilerinde heval Bêrîtan gibi zalimlere karşı direniyor. Asla köleliği ve teslimiyeti kabul etmeyeceğiz. Kadınlar Avaşîn, Zap ve Metîna'da hakları, iradeleri için, özgür ve eşit bir yaşam için savaşıyorlar. Önder Apo'nun ideolojisi ve felsefesi doğrultusunda mücadele eden kadınları kimse susturamaz.

Şehit Bêrîtan ve Zîlan'ın takipçileri olan heval Rûken ve Sara, Mersin'de fedai bir eylem gerçekleştirdi. Heval Sara ve Rûken bu eylemle işgalci Türk devletinin sahte propagandalarını boşa çıkardı. Arkadaşların eylemi Türk devletini sarstı. YJA Star olarak her yerdeyiz. Şehit yoldaşlarımız bizim için çok kutsaldır. Bir Sara giderse binlerce Sara gelir, bir Rûken giderse binlerce Rûken gelir. İşgalci Türk devleti tankla, topla, uçakla, teknoloji ile bizi yok edemeyecek. Çünkü bizim bir felsefemiz var. Bizi canlı ve ayakta tutan bir felsefedir bu.

YJA STAR'IN GÖREVİ ÇOK ÖNEMLİ

Çavrê Zagros: Ekim ayı, komutanımız Bêrîtan yoldaşın şehit düştüğü ay. Heval Bêrîtan'ın şehadetinin ardından kadın ordusu kuruldu. Kadın ordusunun bir üyesi olarak bu dağlarda yaşamak ve savaşmak bir kadın için çok önemli bir şey. Önderlik felsefesi ile yaşıyor ve mücadele ediyoruz. YJA Star gerillaları olarak sonuna kadar Önder Apo'nun felsefesi temelinde mücadele edeceğiz. Bu savaşta YJA Star'ın görevi çok önemli. Biz de bu görev ve sorumlulukla hareket ediyoruz. Arkadaşlarımız savaş mevzilerinde fedakarca savaşıyorlar. Herkes bu savaşı hissetmeli ve buna göre mücadelesini büyütmelidir.

YOLDAŞLARIMIZA BORÇLUYUZ

Çekjîn Delîl: Öncelikle kadın ordulaşmamızın 30. yıl dönümünü kutluyorum. Bugüne kadar çok emek verilmiş ve nice kahraman şehitlerimiz canlarını feda etmiştir. Amacımız bu emeğe sahip çıkmak ve mücadeleyi daha da yükseltmektir. Özellikle halkımıza ve kadınlara yönelik saldırıların durması için önce kadınlar ayağa kalkmalı. Saldırılar karşısında sessiz kalmayın.

25 Ekim büyük komutanımız Bêrîtan'ın (Gülnaz Karataş) şehadet yıl dönümüdür. Bêrîtan yoldaş, boyun eğmedi, ihanete başkaldırdı ve Kürt halkı için canını feda etti. Bêrîtanların, Saraların, Delallerin yoldaşları olarak onların yarattığı direniş çizgisinde mücadele edeceğiz. YJA Star olarak şimdi de işgalci düşmana karşı emsalsiz bir direniş ve mücadele içerisindeyiz. Kadınlar artık her alanda devrime ve savaşa öncülük ediyor. Savaşımız fedai savaşıdır. YJA Star, Önder Apo'nun ve tüm dünya halklarının fedai gücüdür. YJA Star olarak bu savaşı mutlaka başarıya ulaştıracağız ve tüm halkımızın taleplerini yerine getireceğiz.