TJA'dan 25 Kasım öncesi direniş mesajı

TJA, 25 Kasım öncesi açıklama yaparak, "Faşist erkek yapılanması zulme soyunduğunda, biz direniş giyindik” mesajını verdi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, erkek egemen zihniyetin devleti inşa ettiğinden beri kadın düşmanlığı yaptığı vurgulandı. Kadın direnişinin, erkek devletin ırkçı, cinsiyetçi, militarist, dinleri istismar eden yapı olduğunu açığa çıkardığının belirtildiği açıklamada, şunlar ifade edildi:

'KÜRT KADIN DİRENİŞİ İLHAM VERDİ'

"AKP-MHP faşist iktidarı savaş çığırtkanlığı ile ayakta kaldığını zannediyor. Tükenmiş siyaset, sağlık, eğitim, iç ve dış politikası, çöken ekonominin üstünü örtmek için başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm haklarını gasp ederek varlığını JÖH, PÖH, bekçi siyasetiyle yürüttüğü artık bilinmektedir. Bugüne kadar monarşiler de dahil asla yaşam bulmamış tekçi sistemi ayakta tutmak için kadın düşmanlığı yaparak varlığını sürdürdüğünü zannediyor."

DAİŞ çetelerinin saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kadın kazanımlarına yönelik erkek egemen emperyal patlama olan IŞİD’in hegemonlarca beslendiğini dünya biliyor. Ama 60 erkek devletin, beş bin yıldır yapılandırdığı NOTA’nun havadan ve karadan konumlandırdığı dev savaş teknolojisinin çaresiz kaldığı IŞİD'e karşı Kürt kadın öncülüğündeki öz savunma direnişi dünya kadınlarına ilham verdi. Bugün 3'üncü dünya savaşında IŞİD'e, destekçilerine ve aynı zihniyette olan tüm yapılanmalara karşı yani barbar, vahşi, erkek savaş cephesine karşı Kürt kadın öncülüğü, ilk kez dünya savaşında kadınlar mülteci değil direnişçi, savaş ganimeti değil, ganimeti durduran oldu. Kadının insani, vicdani, ahlaki, hukuki öz savunmasını dünyanın başına bela olan İŞİD'e karşı direnişi başarıncaya kadar legal, başardıktan sonra illegal ilan edilmesi kurnaz, hain erkek devlet politikasıdır."

'DİRENİŞİ GİYİNDİK'

“Sistem kadın kurumlaşmasını kendi iktidarı için saatli bomba tehlikesinde görmektedir” vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da belirtildi:

"Bu yıl 25 Kasım 'Em Xwe Diparêzin' kampanyamızın tarihine denk gelmesi kadın özgürlük mücadelemizin aralıksız sürme kararlılığıdır. Sözü silahtan güçlü kadınlara bugün siyasal, kültürel, ekonomik, fiziksel, sözel, psikolojik, medya şiddetine maruz kalmaları kadın kazanımlarının artmasıyla ilgilidir. Kadın üzerinden üretilen şiddet sarmalı ile beslenen erkek iktidarı kadının değiştirip dönüştüren dinamik olunca çeşmenin suyu eş zamanlı kesildi. Ataerkil 'devletimin kadını, ırkımın kadını, dinimin kadını, mezhebimin kadını, sınıfımın kadını, fikrimin kadını, aşiretimin kadını, ailemin kadını, benim kadınım' söylemleri kadın mücadelesi karşısında artık beslenemiyor. Bizim irademizi yok sayarak bize biçip giydirdiğiniz ırkçı, cinsiyetçi, dini istismar eden tüm elbiseleri yırtıp attık, faşist erkek yapılanması zulme soyunduğunda, biz direniş giyindik.”

TJA, açıklamasının sonunda şu mesajları da verdi:

"Eli sopalı erkekten, eli coplu postallı, üniformalı erkek devletten korkmuyoruz tıpkı yoldaş kılıfına bürünen erkek gibi af etmeyeceğiz. Bu tarihsel duruşumuzla onur duyuyoruz; işgal etmedik onurluyuz, diz çökmedik gururluyuz, erkek egemen zihniyetten onun ürünü devletten ve kadını tanımayan kanunlarından korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, geri adım atmayacağız. TJA olarak dünya, Türkiye ve Kürdistanlı kadınları 25 Kasım'da, yaşam da bizim, meydanlar da deyip akın akın kadınları özgürlük alanlarına adeta uçmaya davet ediyoruz."