TJA’dan İstanbul Avcılar’da ‘Mor zincir’ eylemi

TJA, 25 Kasım vesilesiyle katledilen kadınlar için mor zincir eylemi gerçekleştirdi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, İstanbul Avcılar'da mor zincir eylemi yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il Eşbaşkanı Elif Bulut, TJA aktivistleri, barış anneleri ile çok sayıda kadının katıldığı eylemde katledilen kadınların fotoğraflarının taşındı, "Em xwe diparêzin" yazılı pankart açıldı, “Jin jiyan azadî’, “Çocuk istismarının affı olmaz” dövizlerini taşındı.

TJA aktivisti Türkan Kocadağ, Mirabel kardeşlerden günümüze erkek-devlet şiddetinin tüm yaşam alanlarında yaygınlaştığını anımsattı. Kocadağ, “Mirabellerden bugüne binlerce kadın direnişçisinin yaşamı 21’inci yüzyılın kadın yüz yılı olacağını gösteriyor. Emine Bulut, Pınar Gültekin, İpek Er, Fatma Altınmakas, Şuke Çet ve daha nicesini unutturmayacağız. Kadınları katledenlerden, göz yumandan, engellemeyenden, unutturmaya çalışandan hesap soracağız. Kendimizi savunacağız” dedi.

Kadın kazanımlarına yönelik saldırılara dikkat çeken Kocadağ, “Militarizme, cinsiyetçiliğe, sömürüye, homofobiye, transfobiye, erkek-devlet şiddetine, tacize ve tecavüze karşı direnişi kuşanarak kendimizi savunuyoruz” diye konuştu.

Kocadağ, “25 Kasım’da da yaşamımız ve haklarımız için kendimizi örgütlüyor, kazanımlarımızı koruyor ve kendimizi savunuyoruz” diyerek tüm kadınları alanlara çağırdı.

Açıklama sloganlar eşliğinde sona erdi.