TJA'dan İzmir'de 'Kendimizi Savunuyoruz' etkinliği

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, TJA'nın etkinliğinde konuştu. Güben, "Öz savunmasız bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. Kadın uyanırsa toplum uyanır" dedi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Kendimizi Savunuyoruz” kampanyası kapsamında İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Güzel Tepe Uğur Mumcu Parkı’nda kadınlarla bir araya geldi. Etkinliğe Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür'ün yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

‘BİZİM NAMUSUMUZ ÜLKEMİZDİR'

Leyla Güven, TJA’nın kampanyasının amaçlarından birinin kadına yönelik katliamları açığa çıkarmak olduğunu söyledi. TJA’nın kadın katliamlarına karşı boyun eğmeyeceğini belirten Güven, şunları söyledi:
"Kimsenin namusu değiliz. Bizim namusumuz ülkemizdir, özgürlüğümüzdür ve bunun için çalışma yürütmemiz gerekiyor. Kadınlar dünyaya haykıracak, sizin erkek şiddetinize boyun eğmeyeceğiz ve öz savunmamızı geliştireceğiz. Öz savunmasız bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. Bunun için sıkı bir örgütlenmeye ihtiyaç var. Kadınlar hiçbir zaman saldırılar karşısında çaresiz kalmamıştır ve her zaman bir çare üretmiştir. Sakine Cansız Amed zindanlarında Esat Oktay'ın yüzüne tükürdüğü an tarih ortaya çıktı. Arin Mirkan Miştenur Tepesi düşmesin diye kendi bedenini bomba yapıp DAİŞ üzerinde yürüdü. İşte çare orada üretildi. Kadın asla çaresiz olmamıştır."

'KÜRT KADINI UYANDI; BAŞ EĞMEZ'

"Devlet erkeği kısmen korkuttu ama kadınlara baş eğdiremedi" vurgusunda bulunan Güven, "Çünkü kadın, Esat Oktay'ın köpeğiyle 6 ay aynı hücrede kalan Gülten Kışanak’tır. Kadın asla zulme boyun eğmeyen Sebahat Tuncel’dir. Bu yüzden evden çıkan herkes derdest etmek istiyorlar. Çünkü biliyorlar kadın uyanırsa toplum uyanır. Kürt kadını uyandı ve onlar açısından yapacak bir şey kalmadı" diye belirtti.