TJA: Her yeri 1 Mayıs alanı yapalım

TJA, AKP-MHP iktidarının pandemiyi de fırsata çevirmeyi hedeflediğini belirtti, "Her yeri 1 Mayıs alanı yapalım" dedi.

 

Tevgera Jinên Azad (TJA), bugün yazılı 1 Mayıs mesajı yayımladı.
"Pandemiyi bir fırsat bilen sömürücü iktidar güçleri,  küresel olarak emekçilere yönelik hak gaspını derinleştirmiştir" vurgusunda bulunulan mesajda, şunlar ifade edildi:

'AKP-MHP VİRÜS FIRSATÇILIĞI YAPIYOR'

"Evde kalmak kadınlar için iş yükünün ve emek sömürüsünün artması anlamına gelmektedir. Salgın süresinin belirsizliği göz önüne alındığında, bu sorunların giderek daha da yakıcı hale geleceği açıktır.
Türkiye’de geçmişten günümüze katlanarak devam eden hak gaspları AKP-MHP faşist ittifakı döneminde çok daha derinleşmiştir. Her yıl binlerce emekçinin yaşamını yitirmesinden birinci derece sorumlu olan emek hırsızı AKP-MHP ittifakı pandemi günlerinde virüs fırsatçılığı ile bu süreci siyasi çıkara, ekonomik ranta ve savaş aracına dönüştürme çabasına girmiştir. Kadın düşmanı ve emek hırsızı iktidar, halkın sağlığı ve yaşam güvencesi yerine yandaş ve patronları koruma paketleri çıkarmış,  cezaevlerinde  aralarında kronik hastalıkları da olan özgür ve eşit yaşam hakkını savunan kadınlar başta olmak üzere binlerce tutsağı salgına karşı korumasız bırakırken; kadın katliamcılarını, taciz ve tecavüzcü çetecileri cezaevlerinden salıvermiştir. Kadınların yaşamına yönelik büyük bir tehdit oluşturan bu düzenlemenin sonuçlarını çok kısa sürede yaşayarak gördük. Cezaevlerinden salıverilen bu erkekler, kadın ve çocukları öldürmeye; şiddet uygulamaya devam etti."

'BİRLİĞİMİZ ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK'

TJA, mesajın sonunda şunları kaydetti: "Kadın emekçilerin-işçilerin ve tüm ezilen sınıfların birliği, bu yeni krizde başka bir dünyayı mümkün kılacak değişim için önemli rol oynayacaktır. Bunun için 1 Mayıs’ta daha çok birlik, mücadele ve dayanışmadayız. 'Kâr için değil, halk için sağlık' demek için; özgür toplu sözleşme hakkı için, insanca yaşamak için bulunduğumuz her yeri 1 Mayıs alanına çevirelim."